Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

steak

steak

2022. 03. 28. 10:00:00

A jó bélszín steak elkészítéséhez tulajdonképpen nem kell rakétatudósnak lenni, de nem árt, ha fel vagy vértezve néhány alapvető ismerettel, amik segíthetnek abban, hogy akár az első steak sütése is zökkenőmentesen mehessen.
A következő bejegyzésben megismertetünk téged a bélszín sütés rejtelmeivel, és végigvezetünk a legfontosabb lépéseken is, hogy a tányérodon látható végeredményt igazi győzelemként élhesd meg.

2022. 02. 21. 10:00:00

A marha steaket nem véletlenül övezi hatalmas rajongás a húsevők és a grillezők körében is. Az elkészítési módok ugyan különbözőek lehetnek, de az biztos, hogy egy jól elkészített steak igazi kulináris élményt tud biztosítani.
Nézzük meg tehát, mi is a titka a jó elkészítésnek, hogyan érdemes nekiállni, mire kell odafigyelni a sütés közben, és hogy mit ne felejts el a sütés után!

2021. 11. 08. 10:00:00

Ebben a bejegyzésben az OFYR Classic Storage hasznát vesszük górcső alá. 10-15 évvel ezelőtt, amikor még nem voltak annyira elterjedtek hazánkban a grillek és füstölők, nem sok elvárás volt a kerti sütögetőkkel szemben. Legyen rajta rács, meg benne hely a szénnek.
Mára azonban ennek is külön kultúrája lett. Mindenki más miatt szereti a saját kerti tűzhelyét, és más-más okokból tették le pont az adott típus mellett a voksukat. Egyesek számára a méret a lényeg, másoknak a füst tökéletes áramlása a cél, megint mások pedig a stílust és a hangulatot helyezik mindenek elé.
Amennyiben az utóbbi csoportba tartozol, hasznos lesz számodra az alábbi cikk, hiszen bemutatjuk benne az OFYR Classic Storage tűzhelyét és leírjuk, hogyan kell első alkalommal beüzemelni.

2021. 10. 11. 10:00:00

Ha megtaláltad álmaid grilljét és szeretnéd, hogy könnyűszerrel tudd rajta megsütni a legtöbb húsfélét vagy zöldséget, akkor nem árthat, ha beszerzel hozzá egy maghőmérőt is. Ez az aprócska eszköz akár a fiók leghátsó kis sarkában is elfér, mégis hatalmas szolgálatot tud tenni neked abban, hogy az elkészült ételek tökéletesen olyan állagúak legyenek, mint amilyet Te szeretnél. Abban az esetben, ha kedveled a modern megoldásokat, biztosan tetszeni fog a Meater wifi hőmérője, amivel akár távolról is nyomon tudod követni, hogy milyen készültségi fokon áll a hús, és mikor lesz készen.

2021. 07. 19. 10:00:00
A marha klasszikusan az az állat, aminek minden része jó valamire, semmi sem vész kárba. A bőréből bútort, ruhát, ékszereket készítenek. A csontját elkészíthetik kutyáknak jutalomfalatnak, de dísztárgyként, vagy akár gombként és ékszerként is visszaköszönhet. De lássuk be, szakácsként a marha legjobb részei mégiscsak a húsos részek. Azokból lehet igazán ízletes ételt tenni az asztalra, de nem mindegy, hogy melyiket hogyan készítjük el.
Erre szolgál, most ez az útmutató, hogy biztosan ne fogjunk mellé a sütési módokkal.
Első körben viszont le kell, hogy szögezzük, hogy nem minden fajta marha húsa alkalmas arra, hogy finom étel legyen belőle. Tehát a szomszéd faluban lévő tehenészet kiöregedő tehenei nem a legjobbak steak alapanyagnak, de a következő fajták első osztályú húst adnak: hereford, limousin, charolais. A legkedveltebbek egyike az angus, és a marhahúsok koronázatlan királyát pedig a japán eredetű wagyu vagy kobe marhák adják. És most lássuk a marha részeit:
2021. 07. 05. 10:00:00

Ebben a bejegyzésben a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő lesz a középpontban. Amikor elterjedtek az okostelefonok, alapjaiban változtatták meg a mindennapi szokásainkat és a környezetünkben lévő berendezésekkel szemben támasztott elvárásainkat is. Korábban sokaknak egy távirányítós redőny is high tech újításnak tűnt, ma pedig már arra sem kapjuk fel a fejünket, ha valaki telefonnal irányítja az otthoni légkondit az irodából, vagy ha hangvezérléssel kapcsolja le a lámpát. 
Szóval lássuk be, bőven van miért imádnunk ezt a fejlődéssel teli évszázadot, ami immár a konyhában is kezdi a térhódítását. Ennek eredménye a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő is, amivel sokkal könnyebb lesz a sütés, mint eddig bármikor.

2021. 04. 26. 10:00:00

Minőségi húst csak jó minőségű grillen lehet jól elkészíteni, ha valaki mást mond, az vagy hazudik, vagy téved. A fedő nélküli, nem szabályozható hőmérsékletű grillekkel nagyon jól lehet kolbászkákat vagy vékony hússzeleteket sütni, de valószínűleg már egy csontos csirkehús is kifog rajtuk, mert a külsejük megég, a csont mellett viszont nyers lesz a hús. Amilyen távol áll a Broil King Regal XL az imént említett grillsütőktől, legalább akkora a különbség egy darab wagyu hús és a boltban készen vásárolt grillkolbászok közt.
Ha ennek a felső kategóriás grillnek és prémium húsnak a találkozását hozzáértő kezekkel vezeted le, olyan gasztronómiai élményben lesz részed, amiről eddig csak álmodtál.

2020. 12. 28. 10:00:00

Nagyon nehéz akár országon belül is olyan helyet találni, ahol igazán ízletes steaket tudnak elénk varázsolni. Talán ez az egyik oka annak, hogy otthon nagyon kevesen próbálkoznak a steak sütésével, mivel nem látnak reális esélyt arra, hogy valóban finomra sikerüljön ez a fogás. Azonban ha ismerjük a steak sütésének a fortélyait, akkor semmi sem gátolhat meg abban, hogy egy valóban isteni steak kerüljön az asztalra.

2020. 10. 05. 10:00:00
Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy többféle grillsütő kapható a piacon, vagyis faszenes, gázos és elektromos egyaránt. Viszont ha már azt kérjük, hogy a faszenes verzión belül nevezzenek meg három típust, akkor a többség már gondban van. Pedig nem kizárólag a hagyományosnak tekinthető, egyszerű kis faszenes grillek érhetőek el, hanem olyan kiemelkedő darabok is léteznek, mint például az Ofyr - fatüzelésű grill
2020. 05. 04. 10:00:00
Az igazán finom steak elfogyasztása felér egy gasztronómiai élménnyel. Sokan próbálkoznak az elkészítésével, de a legtöbb esetben egy lacipecsenyére hajazó valami lesz az eredmény. Nyilvánvaló oka ennek, hogy a többség nincs tisztában a steak sütésének rejtelmeivel, ami nem csak abból áll, hogy mennyi ideig, milyen hőfokon kell sütni a húst, hanem a hús fajtája, előkészítése és vastagsága egyaránt fontos tényező.

Keresés