A steaksütés fortélyai
A közös sütögetéseknek különleges hangulata van, ami hozzátartozik a nyárhoz, így amint az idő jóra fordul, szívesen telepedünk ki a teraszra, a kertbe, és nyitjuk meg a grillszezont. Többféle sütő közül választhatunk, vannak, akik a nagy hővel történő gyors sütést, a grillezést preferálják, míg mások az indirekt módszer mellett teszik le a voksukat. Ehhez komolyabb sütőre lesz szükségük, választhatunk a precíz beállításokat lehetővé tevő gázgrillek vagy a kamadók és a szmókerek közül, amelyek mindegyikéhez számtalan grilleszközt és kiegészítőt vásárolhatunk.
A kerti grillezések sztárja kétségtelenül a steak, amelynek sütése némi gyakorlatot kíván, illetve a legjobb alapanyagot, kiváló minőségű, laza rostozatú és magas zsírtartalmú bélszínt. Sokak egybehangzó véleménye szerint igazi steaket csak fatüzelésű grillen készíthetünk, de a kamado grillek sem okoznak csalódást. Gázgrillen készítve nem kap a füst által nyújtott sajátos aromát, így azok a sütők kevésbé alkalmasak erre a feladatra.
A steak késekről röviden
Azt hihetnénk, hogy a steak kés egy modern találmány, de ha visszatekintünk a történetére, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy ezeket az eszközöket már a középkorban is használták. Bár lehet, hogy nem voltak pontosan olyanok, mint manapság, de legtöbbször az éles vágószerszám volt az egyetlen eszköz, amely az étkezéshez rendelkezésre állt.
Asztali kés, de a többi típustól eltérően a penge fogazott élű, hogy könnyedén vágja át a szaftos húsokat, keményebb héjú zöldségeket anélkül, hogy összenyomná azok puha belsejét. Általában fából készült markolattal van ellátva, de találunk műanyag és fém markolatút is, különösen a modernebb kivitelűeknél.
Általában sokkal tartósabb, mint a hagyományos asztali kések, így ha befektetsz egy jó minőségű készletbe, nem valószínű, hogy egyhamar le kell cserélned őket. A megfelelő ápolás tovább növeli az élettartamukat. Sokoldalúan használhatók, nagyszerűek a különböző grillezett ételekhez, de nemcsak étkezéshez, hanem ételkészítéshez is.
Berkel steak késkészlet
Az 1924-ben Milánóban alapított Berkel az ikonikussá vált innovatív, Volano névre keresztelt piros szeletelőgép révén lett világhírű, azonban a cégcsoport manapság már prémiumminőségű, professzionális és háztartási eszközöket, késeket és más konyhai eszközöket is gyárt.
A műanyag markolatú Berkel steak kések és készletek a legmagasabb minőségű acélpengével – 1.4116-X50 Cr Mo V15 – készülnek, ellenállóak a korrózióval és a használattal szemben. Éles hegyüknek és sima élüknek köszönhetően lehetővé teszik a húsok, zöldségek, tofu és más finomságok roncsolásmentes szeletelését.
Szerezd be a steaksütés, a grillezés kellékeit webshopunkban vagy bemutatótermeink egyikében!