Miért fontos, hogy legyen jó minőségű steak késkészlet a háztartásodban?

Miért fontos, hogy legyen jó minőségű steak késkészlet a háztartásodban?

Vastag, rózsaszín, szaftos és húsos, ilyen a tökéletes steak. Ha a legtisztább és legkönnyebb vágást szeretnéd ejteni rajta, megfelelő minőségű és éles steak késkészletre lesz szükséged.
De ezek a kések nemcsak a finom marhahúsok számára vannak fenntartva, a vegetáriánusok is hasznát vehetik az eszközök éles, fogazott élének. Manapság egyre többen választják a szabadtéri ételkészítés valamelyik válfaját, hiszen grillen, szmókerben, kamadóban vagy kemencében számtalan finomság elkészítető akár már egy kisebb teraszon is. De ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen, szükség van nemcsak egy vidám hangulatú társaságra, tökéletes kültéri sütőre, de a sütést, a tálalást és az étkezést megkönnyítő eszközökre is.
Bejegyzésünkben a webshopunkban beszerezhető, fogazott steak késekről, mint amilyen a Berkel Adhoc steak késkészlet, lesz szó. 

 

A steaksütés fortélyai

A közös sütögetéseknek különleges hangulata van, ami hozzátartozik a nyárhoz, így amint az idő jóra fordul, szívesen telepedünk ki a teraszra, a kertbe, és nyitjuk meg a grillszezont. Többféle sütő közül választhatunk, vannak, akik a nagy hővel történő gyors sütést, a grillezést preferálják, míg mások az indirekt módszer mellett teszik le a voksukat. Ehhez komolyabb sütőre lesz szükségük, választhatunk a precíz beállításokat lehetővé tevő gázgrillek vagy a kamadók és a szmókerek közül, amelyek mindegyikéhez számtalan grilleszközt és kiegészítőt vásárolhatunk.

A kerti grillezések sztárja kétségtelenül a steak, amelynek sütése némi gyakorlatot kíván, illetve a legjobb alapanyagot, kiváló minőségű, laza rostozatú és magas zsírtartalmú bélszínt. Sokak egybehangzó véleménye szerint igazi steaket csak fatüzelésű grillen készíthetünk, de a kamado grillek sem okoznak csalódást. Gázgrillen készítve nem kap a füst által nyújtott sajátos aromát, így azok a sütők kevésbé alkalmasak erre a feladatra. 

A steak késekről röviden

Azt hihetnénk, hogy a steak kés egy modern találmány, de ha visszatekintünk a történetére, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy ezeket az eszközöket már a középkorban is használták. Bár lehet, hogy nem voltak pontosan olyanok, mint manapság, de legtöbbször az éles vágószerszám volt az egyetlen eszköz, amely az étkezéshez rendelkezésre állt. 

Asztali kés, de a többi típustól eltérően a penge fogazott élű, hogy könnyedén vágja át a szaftos húsokat, keményebb héjú zöldségeket anélkül, hogy összenyomná azok puha belsejét. Általában fából készült markolattal van ellátva, de találunk műanyag és fém markolatút is, különösen a modernebb kivitelűeknél. 

Általában sokkal tartósabb, mint a hagyományos asztali kések, így ha befektetsz egy jó minőségű készletbe, nem valószínű, hogy egyhamar le kell cserélned őket. A megfelelő ápolás tovább növeli az élettartamukat. Sokoldalúan használhatók, nagyszerűek a különböző grillezett ételekhez, de nemcsak étkezéshez, hanem ételkészítéshez is.

Berkel steak késkészlet

Az 1924-ben Milánóban alapított Berkel az ikonikussá vált innovatív, Volano névre keresztelt piros szeletelőgép révén lett világhírű, azonban a cégcsoport manapság már prémiumminőségű, professzionális és háztartási eszközöket, késeket és más konyhai eszközöket is gyárt. 

A műanyag markolatú Berkel steak kések és készletek a legmagasabb minőségű acélpengével – 1.4116-X50 Cr Mo V15 – készülnek, ellenállóak a korrózióval és a használattal szemben. Éles hegyüknek és sima élüknek köszönhetően lehetővé teszik a húsok, zöldségek, tofu és más finomságok roncsolásmentes szeletelését. 

Szerezd be a steaksütés, a grillezés kellékeit webshopunkban vagy bemutatótermeink egyikében!