Menü

faszenes grill

2023. 01. 23. 10:00:00

A kerti gázgrill használata nagyon sok mindent le tud egyszerűsíteni. Azok számára, akik kezdőként vágnak neki a grillezés művészetének, nagyon sok segítséget tud nyújtani, ha egy olyan eszközzel veselkednek neki a számtalan elsajátítandó trükknek és műveletnek, ami jó pár folyamatot könnyebbé tesz.
Ha Te is most tervezel grillt választani a nyári szezonra, a következő cikkben adunk néhány szempontot, hogy mi alapján érdemes kiválasztani a tökéletes modellt, ami hosszú éveken keresztül tud majd segítségedre lenni a vendégek megörvendeztetésében.

2023. 01. 09. 10:00:00

Az öntöttvas grilltárcsa lassan legalább annyira népszerű lesz a magyar családok körében, akár a hagyományosnak mondható bográcsozás. Nem meglepő, hiszen egy nagyon könnyen kezelhető eszközről eszélünk, amit az ügyesebb és barkácsolást kedvelő férfiak akár otthon is könnyűszerrel el tudnak készíteni a megfelelő alapanyagok birtokában.
De persze arról sem szabad megfeledkezni, hogy a boltban kapható, mérnökök által tervezett modellek, esetenként jobb anyaghasználattal vagy éppenséggel előnyösebb kialakítással rendelkezhetnek, mint a házilag készített társaik. 

2022. 12. 26. 10:00:00

A szilveszteri ételek grillen készítve sokkal ízletesebbek tudnak lenni, mint a hagyományos módokon. Az év utolsó napját számos babona övezi, amik nem kerülik el az ételeket sem. Annak érdekében, hogy a következő év szerencsében, gazdagságban és bőségben telhessen, sokan követik ezeket a szokásokat. A következő bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány ételt, ami a hiedelmek szerint szerencsét is hoz az új évre, és ráadásul a grill rácsain remekül is elkészíthetőek.

2022. 12. 19. 10:00:00

Az ünnepi fogások grillen is elkészíthetőek, és ez nagy örömhír a legtöbb házigazdának! A karácsonyi menü elkészítése a legtöbb családban vidám várakozással kezdődik, de aztán kapkodássá és esetenként balszerencsés állapotok sorozatává válik. De ha van otthon egy grillsütő, akkor az sok mindent le tud egyszerűsíteni. Nem kell a szűk konyhában egymás útból félre-félre ugorva, szinte már koreográfiákat alkotva kapkodósan összeütni a családi ebédet, hanem lehet ezt nyugodtan is az udvar ölelésében a füstön elkészíteni, fejedelmi kényelemben is akár. De mit érdemes egyáltalán ilyen módon elkészítve tálalni az ünnepi asztalra?

2022. 12. 12. 10:00:00

Az ajándék ötletek karácsonyra a grill kiegészítők közül válogatva már nem is tűnik túl bonyolult feladatnak. Ha van olyan barátod vagy családtagod, aki szenvedélyesen szeret grillezni, akkor nagyon könnyű dolgod lesz az ajándéka kiválasztásakor. Persze nem árt vele tisztában lenni, hogy mik azok a kiegészítők, amiknek már a birtokában van, vagy hogy milyen újdonságokat tervezett beszerezni a következő szezon előtt, de szerencsére ezt a grillszakácsok hamar kifecsegik önszántukból is, ha a hobbijukról kezded kérdezni őket. 

2022. 11. 28. 10:00:00

A grill maghőmérők nagyon hasznosak tudnak lenni azok számára, akik professzionális szintre szeretnék fejleszteni a konyhai képességeiket, vagy egyszerűen csak minimalizálni kívánják a hibalehetőségeket. Ennek segítségével te is hivatásos séfnek érezheted magad, aki mindig pontosan tudja, hogy mikor van készen az adott fogás, és soha, semmilyen körülmények között nem égeti oda az ételeket. Ha Te is szeretnéd megtudni, milyen élmény lehet, amikor szinte képtelenség hibázni, akkor érdemes beruháznod Neked is egy maghőmérőre.

2022. 11. 21. 10:00:00

Az öntöttvas edény első használata előtt vannak bizonyos feladatok, amiket el kell végezni, ha azt szeretnénk, hogy sokáig tudjunk benne sütögetni. A grillezés egy elég egyszerűnek tűnő, de valójában igen komplex tevékenység. Ahhoz, hogy minden jól menjen, a végeredmény pedig ne csak kielégítő, hanem kifejezetten ízletes és emlékezetes legyen, nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni. 
Fontos, hogy milyen grillsütőn készül az étel, hogy milyen alapanyagokat használunk, valamint az sem elhanyagolható, hogy milyen minőségű edényekben készítjük el a fogásokat. Ez utóbbi lehet akár egy öntöttvas edény is, aminek a helyes használatát vesszük át részletesebben az alábbi bejegyzésben.

2022. 11. 07. 10:00:00

A grill fűszerekkel könnyűszerrel el tudjuk érni, hogy egy egyszerű hús számtalan ízvariációt felvehessen a sütés során. Egy hétköznapi csirkemell is a fűszerek segítségével változhat mennyei indiai menüvé, mézes-mustáros csirkévé vagy egy hagyományos tanyasi fogássá. A fűszerek segítségével csupán a képzeletünk szabhat határokat. A világ minden táját megidézhetjük az ízeken keresztül az otthonunkba, csupán jó helyről kell beszereznünk a fűszereket. 

2022. 10. 24. 10:00:00

Broil grill - csupán két szó, de máris a grillsütők és a meghökkentő kiegészítők jutnak az eszünkbe. Akármibe is kezdenél, a Broil Kingnek biztosan van rá valamilyen remekbe szabott megoldása, amivel megfelelő minőség mellett tudsz nekilátni a feladatoknak. Erről a gyártóról süt, hogy mindenük a kerti sütögetés, a termékeiket pedig a grillezés iránti elkötelezett szenvedély jegyében tökéletesítik évről évre. 

2022. 10. 10. 10:00:00

A grill tisztítása a legtöbbek számára kifejezetten az utált feladatok közé tartozik, de sajnos ez egy szükséges rossz kategória. Akármennyire is nem szeretjük, ezt nem szabad elhanyagolni, hiszen amellett, hogy csak plusz feladatokat adunk magunknak a halogatásával, még a következő sütögetések eredményességét is el tudjuk rontani, valamint egészségügyi kockázatokat is vállalunk általa. A következő bejegyzésben viszont segítünk Neked, hogyan lehet könnyebb ez a “nemszeretem” feladat.

Keresés