Menü

Okosháztartásba okoseszközök: a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő

Okosháztartásba okoseszközök: a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő

Ebben a bejegyzésben a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő lesz a középpontban. Amikor elterjedtek az okostelefonok, alapjaiban változtatták meg a mindennapi szokásainkat és a környezetünkben lévő berendezésekkel szemben támasztott elvárásainkat is. Korábban sokaknak egy távirányítós redőny is high tech újításnak tűnt, ma pedig már arra sem kapjuk fel a fejünket, ha valaki telefonnal irányítja az otthoni légkondit az irodából, vagy ha hangvezérléssel kapcsolja le a lámpát. 
Szóval lássuk be, bőven van miért imádnunk ezt a fejlődéssel teli évszázadot, ami immár a konyhában is kezdi a térhódítását. Ennek eredménye a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő is, amivel sokkal könnyebb lesz a sütés, mint eddig bármikor.

Mire jók a maghőmérők?

Amatőr szinten is elég finom fogásokat lehet kihozni az alapanyagokból, ha van néhány olyan eszközünk, ami a profik számára is nagy segítség. Egyike ezeknek a maghőmérő. Vannak ugyanis folyamatok, amiknél pontosan meghatározható, hogy milyen hőmérsékleten tudnak csak lezajlani. De ha ezt a hőmérsékletet találomra szeretnénk belőni, a végeredmény többnyire kudarc lesz. 

A húsoknál is megvannak azok a hőmérsékleti pontok, amiken teljesen olyan lesz az íz, a textúra, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. De hogyan állapítsuk ezt meg, hogy mikor jön el ez a pont? Mikor már kellőképpen illatos? Mikor nyomásra puha? Amikor már színtelen a lé, ami kifolyik a húsból?

Nos, igen, minden konyhának megvannak a maga praktikái, de sokkal egyszerűbb lenne, ha a fenti kérdések helyett inkább böknénk egy maghőmérőt a húsba, hogy lássuk, hányadán állunk. Persze ehhez nem árt tudni azt sem, hogy melyik típusú ételt milyen maghőmérsékleten nyilváníthatunk késznek.

A maghőmérők típusai

A ma kapható maghőmérőket kétféleképpen csoportosíthatjuk:

  1. Digitális vagy analóg hőmérők: Mindkét típus megbízható eredményeket mutat, bár az analóg verzióhoz némileg több hozzáértés és tapasztalat szükséges, hogy pontos értékeket kapj.
  2. Sütőbe rakható, vagy csak sütőn kívül alkalmazható: Ha olyan fogást készítenél, aminél fontos, hogy ne kelljen folyamatosan nyitogatni a sütő ajtaját, érdemes beszerezni egy olyan maghőmérőt, amit a sütés elején beleszúrhatsz az ételbe, és elég csupán az ablakon benézned, hogy hol tart éppen a hőfok.

Honnan tudom, hogy pontos-e a hőmérő?

A maghőmérőt házi körülmények között úgy a legkönnyebb “hitelesíteni”, hogy forrásban lévő vízbe tesszük, leolvassuk a hőmérsékletet, majd ezután jégkockákkal teli tál hőmérsékletét mérjük meg vele. Ha az első leolvasás 100 fok körüli értéket mutatott, a második pedig 0 fokot, akkor pontos a hőmérő.

Miben nyújt pluszt a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő?

A MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő ugyan nem süti meg helyettünk a húst, de majdnem. A hozzá tartozó telefonos alkalmazással ugyanis olyan pontosan nyomon követhetjük a történéseket, mintha folyamatosan leolvasnánk a hús hőmérsékletét. Az alkalmazásban kiválaszthatjuk, hogy milyen húst, mennyire szeretnénk átsütni, milyen hőfokot alkalmazunk. Ezután kiszámítja nekünk, hogy mennyi idő van hátra, míg elkészül az étel. Az applikáció értesítéssel jelez is a számunkra, hogy biztosan ne maradjon egy kicsivel sem tovább a hús a sütőben, mint amennyi a tökéletességhez szükséges. 

Te is szeretnél szintet lépni a konyhában? Van már maghőmérőd, de úgy érzed, többre mennél egy okoseszközzel? Keresd szakértőinket a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy segíthessenek kiválasztani a számodra ideális konyhai segédeszközöket.

Keresés