Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

gázgrill

gázgrill

2021. 02. 15. 10:00:00

Grillsütő vásárlása során sokan igen erősen vacillálnak azon, hogy faszenes vagy gázos grillező mellett tegyék le a voksukat. Az autentikus ízek kedvelőinek nem kérdés, hogy csakis a faszenes sütő jöhet szóba, viszont aki annyira nem ragaszkodik a füstölés ezen formájához, annak a gázos kivitel szintén tökéletes választás lehet. Ugyanakkor, ha a gázos grillsütő mellett döntünk, akkor sem kell lemondani a füstös ízvilágról, hiszen a boroshordó vagy más füstölőfa segítségével kellemesen füstös aromát varázsolhatunk az ételre.

2021. 02. 01. 10:00:00

A szilikon egy igen sokoldalú anyag, melyet az iparban és a hétköznapokban egyaránt nagyszerűen felhasználhatunk, hiszen rendkívül jó a hőálló képessége, de emellett a nedvességnek, a fénynek, sőt még az időjárásnak is kitűnően ellenáll. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy felhasználásával különféle grilleszközök készülnek, mint amilyen a grillezéshez való szilikon alátét, a szilikon ecset, és természetesen a szilikon kesztyű sem maradhat ki a felsorolásból.

2021. 01. 25. 10:00:00

A vas serpenyő nem a modern kor találmánya, hiszen mostanában inkább a teflonbevonatos és a kerámiaserpenyők számítanak igazán divatosnak. Ugyanakkor egyre inkább észrevehető a tendencia, miszerint egyre többen térnek vissza a hagyományos, már bevált eszközökhöz, mint amilyen a vas serpenyő is. De vajon tényleg megéri vas serpenyőt használni? Ennek jártunk utána.

2021. 01. 11. 10:00:00

A grillezésről a legtöbbeknek a kívül ropogós, belül omlós és tökéletes grillmintával ellátott steakek ugranak be elsőre, de nem csupán a húsokat és a különféle húskészítményeket lehet grillezni, hanem a természetesen zöldségeket is. Ám a zöldségekből sem csak köret készülhet a grillen a hús mellé, hiszen nagyon sok zöldség grillen készítve önálló főételként szintén megállja a helyét. Bár az így elkészített zöldségeknek önmagukban is jó ízük van, de ha valami különlegesebbre vágyunk, akkor célszerű fűszerezni a zöldségeket a sütögetés előtt. De melyik a legjobb grillzöldség fűszerkeverék? Erre kerestük a választ.

2021. 01. 04. 10:00:00

Talán nem okoz túl nagy meglepetést, hogy az oldalas grillezésére igen sokan keresnek rá az interneten, hiszen aki már evett grillezett oldalast valahol, az bizonyára otthon is szeretné az asztalra varázsolni ezt a fenséges fogást. De a kezdeti lelkesedést gyakran felváltja a bizonytalanság, hogy vajon az otthoni próbálkozás nem lesz-e túl nagy csalódás. Ha betartjuk a szabályokat, melyek az oldalas grillezésére vonatkoznak, akkor garantáltan sikerélménnyel és egy isteni fogással leszünk gazdagabbak.

2020. 12. 21. 10:00:00

A grillezéshez számtalan kiegészítőt beszerezhetünk, hogy megkönnyítsük a szakács dolgát. A legnépszerűbbek között többek közt a fogócsipesz, a hőálló edényfogó kesztyű és a professzionális vágódeszka szerepel. Ugyanakkor a kiegészítők egy szintén hasznos csoportját alkotják a sütőlapok, a sütőlemezek és a pótrácsok, melyeket érdemes beszerezni.

2020. 11. 23. 10:00:00

A tél lassú, de biztos közeledtével egyre többen teszik el a grillsütőjüket téli álmot aludni, és várhatóan majd csak jövő tavasszal fogják elővenni újra. Azonban mielőtt eltennénk a grillsütőnket, ajánlott egy alapos tisztítást megejteni. Ahhoz, hogy ez a tisztítás a lehető legjobban sikerüljön, érdemes bevetni a leghatékonyabb grilltisztító szereket és eszközöket.

2020. 11. 16. 10:00:00

Bár a wokserpenyő eredetileg kínai találmány, de nálunk is egyre népszerűbbé válik. A népszerűségnek okai egyrészt abban keresendők, hogy az étel szinte pillanatok alatt elkészül benne, ami felgyorsult világunkban igazán vonzóvá teszi ezt a fajta ételkészítési módszert. A másik oka pedig, hogy a wokban készült ételek nagyon egészségesek. De mi ennek az oka? Ennek jártunk utána.

 

2020. 10. 26. 10:00:00
A grillcsirke sütése bármennyire egyszerűnek is tűnik, mégis kihívásokkal teli, hiszen nagyon könnyű a csirkét túlsütni. A túlsütés eredménye pedig nem a szénné égett falatokban jelentkezik, hanem a csirkehús cipőtalpszerű állaga mutatja meg, hogy a szakács nem volt a helyzet magaslatán. Azonban vannak olyan nagyszerű találmányok, melyekkel könnyedén megvalósítható a valóban omlós és ízletes csirkehús sütése, többek közt ilyen a csirkesütő és a forgatómotor/forgatónyárs, mint a tökéletes grillcsirke nélkülözhetetlen kellékei.
2020. 10. 19. 10:00:00
A grillezett ételek igen jellegzetes aromáját a faszén adja, de persze emellett érdemes az egyes fogásokat fűszerezni is. Különösen igaz ez a húsokra, melyek ízét egy jól sikerült fűszerezés igencsak fel tudja dobni. A grillhúsok pácolása nem a legbonyolultabb feladat, de néhány dologgal nem árt tisztában lenni, mielőtt nekilátunk.

Keresés