Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

bbq

bbq

2022. 12. 26. 10:00:00

A szilveszteri ételek grillen készítve sokkal ízletesebbek tudnak lenni, mint a hagyományos módokon. Az év utolsó napját számos babona övezi, amik nem kerülik el az ételeket sem. Annak érdekében, hogy a következő év szerencsében, gazdagságban és bőségben telhessen, sokan követik ezeket a szokásokat. A következő bejegyzésben összegyűjtöttünk néhány ételt, ami a hiedelmek szerint szerencsét is hoz az új évre, és ráadásul a grill rácsain remekül is elkészíthetőek.

2022. 12. 12. 10:00:00

Az ajándék ötletek karácsonyra a grill kiegészítők közül válogatva már nem is tűnik túl bonyolult feladatnak. Ha van olyan barátod vagy családtagod, aki szenvedélyesen szeret grillezni, akkor nagyon könnyű dolgod lesz az ajándéka kiválasztásakor. Persze nem árt vele tisztában lenni, hogy mik azok a kiegészítők, amiknek már a birtokában van, vagy hogy milyen újdonságokat tervezett beszerezni a következő szezon előtt, de szerencsére ezt a grillszakácsok hamar kifecsegik önszántukból is, ha a hobbijukról kezded kérdezni őket. 

2022. 11. 21. 10:00:00

Az öntöttvas edény első használata előtt vannak bizonyos feladatok, amiket el kell végezni, ha azt szeretnénk, hogy sokáig tudjunk benne sütögetni. A grillezés egy elég egyszerűnek tűnő, de valójában igen komplex tevékenység. Ahhoz, hogy minden jól menjen, a végeredmény pedig ne csak kielégítő, hanem kifejezetten ízletes és emlékezetes legyen, nagyon sok tényezőt kell figyelembe venni. 
Fontos, hogy milyen grillsütőn készül az étel, hogy milyen alapanyagokat használunk, valamint az sem elhanyagolható, hogy milyen minőségű edényekben készítjük el a fogásokat. Ez utóbbi lehet akár egy öntöttvas edény is, aminek a helyes használatát vesszük át részletesebben az alábbi bejegyzésben.

2022. 11. 07. 10:00:00

A grill fűszerekkel könnyűszerrel el tudjuk érni, hogy egy egyszerű hús számtalan ízvariációt felvehessen a sütés során. Egy hétköznapi csirkemell is a fűszerek segítségével változhat mennyei indiai menüvé, mézes-mustáros csirkévé vagy egy hagyományos tanyasi fogássá. A fűszerek segítségével csupán a képzeletünk szabhat határokat. A világ minden táját megidézhetjük az ízeken keresztül az otthonunkba, csupán jó helyről kell beszereznünk a fűszereket. 

2022. 10. 10. 10:00:00

A grill tisztítása a legtöbbek számára kifejezetten az utált feladatok közé tartozik, de sajnos ez egy szükséges rossz kategória. Akármennyire is nem szeretjük, ezt nem szabad elhanyagolni, hiszen amellett, hogy csak plusz feladatokat adunk magunknak a halogatásával, még a következő sütögetések eredményességét is el tudjuk rontani, valamint egészségügyi kockázatokat is vállalunk általa. A következő bejegyzésben viszont segítünk Neked, hogyan lehet könnyebb ez a “nemszeretem” feladat.

2022. 08. 29. 10:00:00

A Monarch grillek már abba a kategóriába esnek, amiken tényleg szinte bármit el tudsz készíteni. De hiába áll rendelkezésedre a kötetlen lehetőségek tárháza, ha egyszerűen kifogytál az ötletekből, és nem tudod, hogy mihez kezdj, a család pedig tanácstalanul tárja szét a kezét, hogy nekik mindegy, mi készül, a lényeg, hogy a végeredmény finom legyen.
Éppen ezért, hogy segítsünk Neked, összeállítottunk egy menüt a hétvégére, amit akár teljes egészében elkészíthetsz a grillsütőd segítségével a szabad ég alatt anélkül, hogy bemelegítenéd az egész lakást a főzés során.

2022. 08. 15. 10:00:00

A BBQ fűszerkeverékek jelenléte már alapvető minden kerti partin, de nagy hasznukat tudod venni csak egy hétköznapi főzés során is. A grill és a barbecue szépen lassan általánossá vált a magyar családok kertjeiben, egyre többen sütögetnek a szabadnapjukon, hogy minél több időt tudjanak a szabad ég alatt a friss levegőn tölteni. Ez pedig, ha azzal a dologgal párosul, hogy mellette meg tudják örvendeztetni a szeretteiket egy finom étellel is, csak hab a tortán.
A finom ételekhez azonban fontos a jól eltalált fűszerezés is, amihez jó, ha van otthon egy jól megválasztott fűszerkeverék.

2022. 07. 11. 10:00:00

A pellet blendek tökéletes fűtőanyagok a pelletgrillek mellé. Szinte bármilyen étel fűszerezését ki tudják egészíteni anélkül, hogy elvinnék az ízvilágot valamilyen teljesen más irányba. Legyen szó akár szárnyasokról, halakról tengeri fogásokról, maráról, bárányról vagy éppen vadhúsokról, biztosan megtalálod a hozzá teljes mértékig illeszkedő megoldást a pellet blendek között. És hogy miért is érdemes ezeket válaszani, az kiderül a következő bejegyzésből.

2022. 05. 30. 10:00:00

A maghőmérő használata számos ételtípusnál megmentheti az eredményeket. Ahhoz, hogy biztosan a lehető legjobb verzióját készíthesd el az általad választott ételnek, nagyon fontos, hogy olyan hőmérsékletig vidd el a hőkezelést, ami szükséges. Se többet, se kevesebbet ne kapjon. Ezek a hőmérsékleti tartományok bármilyen ételről kikereshetők, de a kivitelezéshez szükséged lesz egy megbízható és jól használható maghőmérőre.
A következő bejegyzésben megmutatjuk, hogy mire és hogyan is érdemes használni ezeket a remek eszközöket, ha nem akarsz pórul járni főzés közben. 

2022. 04. 04. 10:00:00

A sütőrács tisztán tartása az egészségünk megőrzése érdekében kiemelt fontossággal bír. Ugyan a grillezés egyáltalán nincs a jó időhöz vagy valamilyen szezonhoz kötve, de sokan vannak, akik az első őszi hidegek beálltával elteszik a grillsütőt pihenni, és csak a tavaszi napsütés kezdetével veszik elő. De ebben az esetben is nagyon fontos, hogy a sütőt tisztán vonultassuk el a pihenőidejére, ne kelljen az első beüzemelést egy tavaszi nagytakarítással kezdeni.

Keresés