Menü

Broil King bambusz vágódeszkák - grillezéshez fejlesztve

Broil King bambusz vágódeszkák - grillezéshez fejlesztve

A Broil King bambusz vágódeszkák kiváló példái annak, hogy bármilyen egyszerűnek tűnő alap kiegészítőt is lehet tökéletesíteni. A következő cikkben bemutatunk néhány konyhai kiegészítőt, amik szinte minden konyhában megtalálhatóak hagyományos verziójukban, de amint kipróbálod a modernizált, grillezéshez optimalizált modelleket, már nem is tudod, hogy tudtál eddig meglenni nélkülük.
Lássuk tehát, mit tudtak a grillezés szenvedélyes fanatikusai kihozni egy olyan hétköznapi használati tárgyból, mint egy vágódeszka!

Milyen vágódeszkákat érdemes választani?

A vágódeszka a grillezési kiegészítők közül az egyik legalapvetőbb. Általánosságban elmondható, hogy egy háztartásban legalább 4-féle vágódeszkát érdemes tartani. Tanácsos, ha van külön a nyers és főtt húsok számára, érdemes külön beszerezni egyet a halételeknek, egyet a zöldségfélék aprításához, és persze a kenyér és tésztafélék is megérdemelnek egy saját vágási felületet. Nem árt persze az sem, ha ezek megjelenésükben (szín, forma) jól megkülönböztethetőek, hogy a család tagjai könnyűszerrel ki tudják választani, hogy éppen melyik vágódeszkára is van éppen szükségük. 

A fa vágódeszkák előnyös tulajdonságai

A fa az egyik leginkább természetközeli anyag, viszont sokáig - tévesen - nem tartották eléggé higiénikusnak ahhoz, hogy a professzionális konyhákban is helyet kapjon. Pedig a fa természetes antiszeptikus hatással is rendelkezik, ami kiválóan alkalmassá teszi a mindennapi konyhai használatra. Előnyös tulajdonságai közé tartozik még, hogy a használata során sokkal kevésbé veszi igénybe a kések élét, kevésbé fognak azok kicsorbulni, ha fa alapanyagú vágódeszkát használsz. Persze érdemes megválogatni, hogy milyen fajtájú fa képezi a deszka alapanyagát. Legjobbak erre a célra a keményfák, mint például az akác, bükk, tölgy vagy éppen a bambusz. Ezek ugyan valamivel magasabb árúak, de cserébe nem szívják magukba a szagokat és a nedvességet sem. 

Érdemes még megfigyelni a tökéletes vágódeszka keresésekor, hogy a kiszemelt modell egy vagy több összeragasztott darabból áll-e. Nem árulunk el talán nagy titkot azzal, hogy a ragasztott modellek a tartósabbak, hiszen ezek az idők során kevésbé deformálódnak, sokkal hosszabb ideig tudnak neked jó szolgálatot tenni. 

Hogyan tisztítsd a fa vágódeszkát?

Minden használat után érdemes forró vízzel átmosni, majd felfüggesztve szárítani, hogy minél kevesebb nedvességet tartson magában. Ha úgy érzed, beszívott valamilyen szagot, egy fél citrommal átdörgölve el lehet belőle tüntetni. Egyes vágódeszkák időnként a felületi csiszolást is meghálálják.

A Broil King bambusz vágódeszkák

A Delux bambusz vágódeszka igazi 2 az 1-ben élményt nyújt számodra. A hozzá szabott kétoldalú műanyag vágódeszka kiválóan alkalmas a nyers húsok előkészítésére, míg a bambusz felületen az elkészült fogásokat tudod szeletelni és tálalni. A körben futó csatorna felfogja a kifolyó szaftokat, amit aztán a speciálisan kialakított vájaton keresztül könnyűszerrel ki tudsz önteni akár további felhasználásra is.

Te is szeretnéd, ha a grillezéshez minél speciálisabb eszközök állnának a rendelkezésedre? Keresed, hogy mik azok a tárgyak, amikkel sokkal jobban és könnyebben tudnád elkészíteni a grillezett ételeidet? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és tedd könnyebbé az életedet a legjobb kiegészítőkkel!

Keresés