Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

Hamisítatlan ízek a Kamado Joe csirkesütővel

Hamisítatlan ízek a Kamado Joe csirkesütővel

A Kamado Joe csirkesütő sok mindent egyszerűbbé tesz, ha egy baromfi elkészítéséről van szó. Ennek a segítségével olyan sörös csirkét lehet készíteni a grillen, hogy még annak is összefut a nyál a szájában, aki csak elautózik a kert mellett.
Szeretnél Te is szert tenni ilyen képességekre? Akkor olvass tovább, és kapsz egy kipróbált sörös csirke receptet, valamint megtudhatod, mennyi pluszt tud adni egy speciálisan csirkékhez tervezett sütőeszköz.

Kell valami gyors, egyszerű, de laktató?

A grillezésben az a jó, hogy a sok előkészület ellenére is szívesen vágunk neki. Van, amikor napokig pácoljuk a húsokat, kelesztjük a tésztát, és megteszünk mindent, hogy amikor nekiállunk a sütögetésnek, akkor a lehető legtöbbet tudjuk kihozni az ételből. De mi van akkor, ha nincs időnk vagy türelmünk ilyen mértékű szertartásosságra? Mikor munka után csak jólesne valami gyorsan elkészíthető, mégis laktató étel, amit megfűszerezett a füst. Ekkor kerül képbe a sörös csirke. Ezt elég csak gyorsan előkészíteni, és már mehet is a faszenes grillsütő rácsaira. 

Mire lesz hozzá szükség?

Tulajdonképpen alig igényel bármit is. Szükséged lesz egy egész csirkére (belsőségek nélkül), fűszerekre, sóra, és kb. 3-4 dl sörre. A csirkét megkened egy kis fokhagymával, megszórod a fűszerekkel (majoranna, oregánó,bazsalikom) és a sóval, és hagyod egy kis ideig, kb. fél órán át pihenni. Ezután a Kamado Joe csirkesütőbe ízlés szerinti mennyiségben öntesz sört, majd ráállítod a madarat. 160 fokon kb. 1 óra alatt készre tudod sütni így a húst, a végeredmény pedig magáért beszél. Kívül ropogós, belül szinte porhanyós, zamatos csirkehús.

Miben segít a Kamado Joe csirkesütő?

Ezzel az eszközzel számos előnyhöz juthatsz, amit más módszerrel nem igazán tudsz elérni:

  • A csirkét nem kell egy tálba fektetve sütnöd, ami miatt a madár egyik fele folyamatosan nedvesen van tartva. Emiatt egy része képtelen lesz szépre sülni.
  • Az állítva sütött húsok minden oldalról egységesen sülnek, mindenhol megkapják azt a kellemesen ropogós kérget, ami miatt a legtöbben imádjuk a sült csirkét.
  • A sör belül marad, folyamatosan párolog, és teljesen át tudja járni a húst, mindenhol átadva neki az utánozhatatlan zamatokat. De persze nemcsak sörrel lehet ezt megcsinálni, hanem bármilyen folyadékot tölthetsz belülre, akár gyümölcsleveket vagy vörösbort is. A fél literes kapacitású Kamado Joe csirkesütő segít neked, hogy lenyűgözően ízletesek legyenek a vele készített fogások.

Milyen köretet érdemes tálalni a sörös csirke mellé?

Szerencsére ez nem egy olyan exkluzív fogás, ami mellé csak meghatározott köreteket lehet adni. Amennyiben az egyszerűségre törekszel, akkor talán a legjobb választás a burgonya hagyományos vagy édes verziója, amit szintén el tudsz készíteni a grillsütőben. Mikor már látod, hogy hamarosan készen lesz a csirke, csak beteszed a durvára vágott burgonyaszeleteket a rácsokra a csirke mellé, és egyszerre tudod őket majd kivenni, nem kell megvárni, amíg minden elkészül. 

És amennyiben szeretitek, akkor érdemes előrelátóan több sört venni, mint amire a sütögetéshez okvetlenül szükség van, hiszen így akkor az elkészült fogás mellé egy pohár jéghideg sör is biztosan jól fog esni, hogy leöblíthessétek a nap fáradalmait.

Te is szereted a csirke minden verzióját, de kellene még néhány eszköz, hogy mindent kipróbálhass? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találjátok meg a hozzád leginkább illő grillezési kiegészítőket!

Keresés