Menü

Grill csirkecomb készítése különböző módokon

Grill csirkecomb készítése különböző módokon

A grill csirkecomb közkedvelt étel, hiszen nem túl zsíros, jól fűszerezhető és roppant gyorsan el is készíthető. Számtalan különböző elkészítési módja van, de ha valami igazán maradandót szeretnél alkotni, akkor nem árt odafigyelni néhány dologra.
A következő bejegyzésben 3 tippet is adunk neked, hogy mire kell odafigyelni a grillezett csirkecomb kiválasztásakor, előkészítésekor és sütésekor, hogy biztosan megörvendeztethesd vele akár az ünnepek alatt is a családodat és a szeretteidet.

Milyen húst érdemes választani?

A csirke az csirke - gondolhatják sokan, pedig hatalmas eltérés tud lenni a megvásárolható húsok minőségében. A nagyobb áruházakban akciókkal kínált alacsony árú termékek teljes mértékig alátámasztják a mondást: olcsó húsnak híg a leve. Ugyan megfelelő fűszerezéssel sok mindent ki lehet hozni ezekből a húsokból is, jobb, ha nem erre a lapra teszünk fel mindent. A legjobb ezeket a húsokat termelői vagy biopiacról beszerezni, hogy lehetőleg kapirgálós csirke húsából tudd elkészíteni a tervezett fogásokat.

A grill csirkecomb előkészítése a sütéshez

Amennyiben valamilyen megbízható, már kipróbált minőségű fűszerkeverékre vágysz, és neked még nincs ilyenhez recepted, akkor érdemes az előkészített szószok és fűszerkeverékek közül válogatni. Ha viszont szeretnél egy saját készítésű, egyedi fűszerezésű csirkecombot tenni az asztalra, akkor kipróbálhatod az alábbi receptet is:

A fűszerkeverék hozzávalói:

  • 1 evőkanál barnacukor
  • 1 evőkanál vöröshagymapor
  • 1 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál őrölt feketebors
  • 1 teáskanál cayenne bors
  • 2 evőkanál füstölt pirospaprika

A fűszerkeverékből 2 evőkanállal keverjünk össze 2 evőkanál majonézt és egy evőkanál olajat. Ezt tehetjük egy nagyobb zacskóba vagy akár keverőtálba is, és így alaposan bele tudjuk forgatni a csirkecombokat. Ha nem sikerül mindenhol egyenletesen befedni a húst a szósszal, érdemes kicsit kézzel is átmasszírozni őket, majd hagyjuk a hűtőben pihenni fél órán át. Ezután pedig mehetnek is a magas hőfokra előmelegített grillsütő rácsaira.

Min érdemes sütni a grill csirkecombot?

Mivel nem túl nagy és vaskos darabokról van szó, valamint a csirkehúsoknak nincs túl sok speciális igénye sem, a combokat tulajdonképpen szinte bármelyik típusú grillen tökéletesen el lehet készíteni. Teljesen más aromát kapsz azonban egy gázos vagy éppen egy faszenes grillsütőn. Amennyiben egy Ofyr Tabl’O-t választasz a sütögetésre, akkor biztos lehetsz benne, hogy a finom ízekhez egy páratlan látványú sütögetés is társulni fog. Az ételek a szemetek előtt készül el, és mindenki abban a készültségi állapotban tudja levenni a sütőről a saját darabját, ahogyan ő szereti.

Ez a kis méretű asztali grill alig foglal nagyobb helyet, mintha egy leveses- vagy salátástálat tennél az asztal közepére, és akár 20 perc alatt készen áll a sütögetésre. A kókuszbriketteknek köszönhetően pedig nem termel túl sok füstöt vagy hamut sem. Az ételeknek viszont egy egészen különleges aromát ad a kókusz brikett egyedi, semmivel sem összehasonlítható füstje.

Szeretnél Te is minél egyszerűbben és gyorsabban elkészíthető menüvel készülni az ünnepekre, hogy több időd jusson a szeretteidre? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találd meg a tökéletes társadat az ünnepi ételek elkészítéséhez. 

Keresés