A konyhai feladatok nélkülözhetetlen eszköze
Egyre többen készítik maguknak a hétköznapokon is az ebédet, vacsorát, hiszen így ugyanakkora összegből nemcsak többet, de finomabbat, egészségesebbet is készíthetnek. De a hétvégi családi, baráti összejöveteleken is sokan ragadnak fakanalat, és a nyári grillpartik is nagy népszerűségnek örvendenek. Utóbbiak az év legjobban várt eseményei, hiszen ki ne szeretne jó időben, akár késő estig a szabad levegőn ücsörögve, finom falatok és italok társaságában, kellemes beszélgetések mellett időzni!
Azonban a finomságok elkészítéséhez nemcsak hatékony grillsütőre, hanem a sütéshez és az előkészítéshez jó néhány eszközre is szükség van. Persze egy piknik vagy sátrazás alkalmával kevesebbel is boldogulunk, de ha gyakran étkezünk otthon, elengedhetetlen többféle eszköz, például kések beszerzése.
Sokan letudják azzal, hogy találomra vásárolnak néhány kést, míg akik számára fontos, hogy kifogástalanul csinálják, azok körültekintően választanak.
Minden feladatra
Rendszerint a legkisebb háztartásban is elkél 2 darab, egy kisebb és egy nagyobb kés, de azoknál, akik napi szinten vagy gyakran készítenek különböző ételeket, jóval többfajta lapul a fiókban vagy profi módon a fali vagy az asztali késtartóban.
Egy nagyobb konyhai vagy szakácskésre biztosan szükség lesz a húsok, halak, zöldségek szeleteléséhez és darabolásához, és praktikus, ha kenyérvágó késsel is rendelkezünk. Jó, ha általános célokra beszerzünk egy közepes, illetve hámozáshoz egy kisebb szerszámot. A legtöbb késkészlet tartalmazza valamennyit.
Érdemes a minőségbe fektetni, mivel a drágább késalapanyagból készült darabok éltartóak, tartósak. Jó szívvel ajánljuk a kiváló minőségű Berkel Elegance 5 darabos késkészletet.
Milyen a jó zöldségszeletelő kés?
A zöldségek számos recept alapanyagai, ezért létfontosságú, hogy tudjuk, hogyan kell megfelelően előkészíteni. Attól függően azonban, hogy milyen zöldséggel dolgozunk, és milyen speciális vágásra van szükség, különféle képességgel rendelkező késekre lehet szükség.
Megfelelő lehet egy szakács- vagy egy hámozókés. Bármilyen zöldséget szeretnénk karikákra, szeletekre vagy csíkokra vágni, egy éles kés elengedhetetlen a hatékonyság, a szép végeredmény és a biztonságunk érdekében.
A jellegzetes lekerekített hegyű és egyenes pengéjű santoku kés kiválóan alkalmas akár a keményebb héjú zöldségek szeletelésre, kockázásra és darálásra is, ugyanis bordázott élének köszönhetően megakadályozza, hogy az összetevők a késhez tapadjanak. A séfkések ideálisak a zöldségvágáshoz gyakran használt hintázó technikához. A hegyes, kis méretű nakiri kések nagyszerűen használhatók a precíziós vágásokhoz és a finomabb összetevőkkel történő munkához, hámozáshoz.
Ha a megfelelő késekre vagy más eszközökre, grillekre van szükséged, jusson eszedbe a Grillplaza.hu, ahol a legkiválóbb márkák minőségi termékeit találod.