Menü

Amikor a Broil King Regal XL és a wagyu hús találkozik

Amikor a Broil King Regal XL és a wagyu hús találkozik

Minőségi húst csak jó minőségű grillen lehet jól elkészíteni, ha valaki mást mond, az vagy hazudik, vagy téved. A fedő nélküli, nem szabályozható hőmérsékletű grillekkel nagyon jól lehet kolbászkákat vagy vékony hússzeleteket sütni, de valószínűleg már egy csontos csirkehús is kifog rajtuk, mert a külsejük megég, a csont mellett viszont nyers lesz a hús. Amilyen távol áll a Broil King Regal XL az imént említett grillsütőktől, legalább akkora a különbség egy darab wagyu hús és a boltban készen vásárolt grillkolbászok közt.
Ha ennek a felső kategóriás grillnek és prémium húsnak a találkozását hozzáértő kezekkel vezeted le, olyan gasztronómiai élményben lesz részed, amiről eddig csak álmodtál.

Mitől olyan különleges a wagyu marha?

Ezt a fajtát Japánban főként igavonásra tartották, a marhahús fogyasztása azon a vidéken korábban nem volt jellemző. Mikor a kikötőikbe érkező külföldiek számára elkészítették az első wagyu steakeket, akkor jöttek rá, hogy valójában mennyire ízletes húsa van ezeknek az állatoknak. Ekkor kezdték el a Kobe központú tartományban elsőként étkezési célzattal tenyészteni ezeket a marhákat.

A hús márványozottságáért elsősorban a genetikának lehetünk hálásak, de azóta a japán szakemberek is rengeteget kísérleteztek a tartási és takarmányozási körülményekkel, hogy tökéletesítsék azt. Mivel a japánok rájöttek, hogy a wagyu marha mekkora értéket képvisel, nemzeti értékké nyilvánították, és szigorúan megtiltották az állatok exportját. Mivel korábban már hoztak ki egyedeket, jelentős állomány található wagyu marhából az Egyesült Államokban és Ausztráliában, de Magyarországon is van egy nagyobb tenyészet már 2009 óta.

A Japánban nevelt fajta Kobe néven fut, ennek ára a 20.000 Ft/10 dkg-ot is elérheti. Ez attól válik olyan különlegessé, hogy több kritériumnak is meg kell felelniük az állatoknak, hogy a Kobe címet viselhessék. Csak olyan állat lehet erre méltó, ami a Hyogo tartományban született és feldolgozott Tajima fekete szarvamarha, húsának márványozottsága legalább 6-os a 12-es skálán, és legalább 4-est ér el az 5 pontos minőségi skálán, valamint az állat nem lehet több 470 kg-nál.

Ezeket a feltételeket évente kb. 3000 marha kapja csak meg, így érthető, hogy a kínálat kimondottan véges Kobe húsból.

Hogyan kell jól elkészíteni a wagyut?

Természetesen ez nagyban múlik azon is, hogy az állat melyik részét kívánod felhasználni. BBQ célzattal a marha szinte bármelyik része használható, ugyanis a lassú sütés során az állat kevésbé kedvelt részei is kiemelkedő ízvilágot adhatnak. A wagyu steak a grillezése előtt csak egy kis só-bors-fokhagyma szentháromságot igényel. 150 fokos hőmérsékleten érdemes sütni, amíg a maghője 49 fokos nem lesz. Ezután kell hirtelen magas hőmérsékleten a kérgét megadni, ekkor ízlés szerint lehet egy kis fűszervajjal megkenni.

A sütéshez érdemes megbízható minőségű gázgrillek közül választanod, hogy a hőfokokat magabiztosan szabályozhasd, a készülő ételek élményét pedig semmi ne ronthassa el.

Miért pont a Broil King Regal XL?

Azért, mert ez a grill az élet minden területén jól tud teljesíteni. A Broil King Regal XL különlegessége, hogy kétosztatú sütőtere van, amik külön szabályozhatóak. Ennek az a szépsége, hogy különböző sütési igényű ételeket egyszerre elkészíthetsz rajta, és takarékos, hogy ha csak kis adag ételt készítenél, elég a kisebb tűzhelyen dolgoznod. Szóval az első randitól a kisebb lakodalomig minden levezényelhető rajta gond nélkül a megszokott Broil King minőségnek köszönhetően.

Ha Te is kedvet kaptál a kerti sütögetéshez, és már csak egy jó grill hiányzik, vagy csak kérdésed lenne, keress minket bátran az oldalon megadott elérhetőségek egyikén.

Tartalomhoz tartozó címkék: gázgrill grill steak

Keresés