Az olaszok büszkesége
Olaszországban járva úton-útfélen találkozni ezzel a finomsággal, amelyet a nápolyiak a magukénak tekintenek, és amelynek eredetéről, készítési módjáról parázs viták folynak minden társaságban. Az bizonyos, hogy az első, pizzaszerű lepényekről szóló dokumentumok 997-ből származnak, illetve Pompejben is találtak szakácskönyvet, amely ehhez hasonló ételt említ.
Modern, tésztát, szószt, sajtot és valamilyen feltétet használó változatait a 18. század óta sütnek Nápolyban. Népszerűségének titka, hogy gyorsan elkészíthető, könnyen fogyasztható és olcsó.
Világszerte ismertté mégis az Újvilágba kivándorolt olasz-amerikaiak tették, akik minden sarkon árulták ezt az egyszerű, laktató és megfizethető finomságot.
Ma már rengeteg helyen megízlelhetjük, sőt az Alfa Forni kemencékben otthon is elkészíthetjük, és eldönthetjük, hogy a hagyományos fatüzelésű vagy a gázüzemű kemencében készült nápolyi vagy római pizza a finomabb.
Pizzasütő kemencék már az otthonokban is
Ma már otthon is készíthetünk tökéletes pizzát, amelynek a lényege, hogy magas hőfokon készül, így mindössze 90 másodpercre van szükség, hogy a tészta ropogós, a sajt pedig olvadós legyen. Persze a kelesztésről és a tökéletes hozzávalókról sem szabad megfeledkezni, hiszen ezek adják az alapját az utánozhatatlan kerek lepénynek.
Próbálkozhatunk magunk építeni kemencét, de a legbiztosabb, ha a profikra bízzuk, az olasz Alfa Forni kemencék egyedülálló sütési élményt kínálnak. Ha szívesen sütnél otthon a családnak és a barátoknak igazi pizzát, a Moderno 2 fatüzelésű kemence jó választás lehet.
Jobb-e a fatüzelésű kemencében sült pizza?
A fatüzelésű kemencék egyenletes hőeloszlást biztosítanak a kupolás felépítés révén, és lehetővé teszik a rusztikus, füstös, enyhén elszenesedett kéreg elkészítését, amelyet sok pizzarajongó az elsőrangú pizza legjellegzetesebb tulajdonságának tart. A tüzeléshez használt fa típusa és minősége meghatározhatja a kész pizza ízét és minőségét.
A fatüzelésű és a gáztüzelésű pizzasütők közötti legnagyobb különbség a sütés előkészítésével járó munka mennyisége, ugyanis az első esetben tüzet kell rakni és fenntartani, míg a gázüzemű kemencét egyszerűen csak be-, majd kikapcsolni.
Az igazi rajongók egyértelműen a fatüzelésű kemencében sült pizzára szavaznak, mivel ennek ízvilága, textúrája és minősége egyszerűen felülmúlhatatlan. Azonban, ha a kényelem és az egyszerűség a fontosabb a számunkra, akkor egy profi gázüzemű pizzasütővel sem sülünk fel.
Higgy a szemednek, győződj meg az Alfa Forni kemencék nagyszerűségéről, látogass el bemutatótermeink egyikébe!