Mit kell tudni a grill füstölő használata kapcsán?

Mit kell tudni a grill füstölő használata kapcsán?

A grill füstölő használata Magyarországon kevésbé elterjedt, bár egyre többen vannak, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy amerikai mintára indirekt módszerrel, lassú tűzön, akár 1 napig süssék a finomabbnál finomabb falatokat.
Aki evett már tökéletesen elkészített BBQ finomságokat, pulled porkot, marha oldalast, bordát vagy egy finom sült szegyet, az tisztában van vele, hogy megéri a fáradozást. A szmókerben ugyanis alacsony hőfokon, zárt térben, a levegő áramlásának köszönhetően egyenletesre sülnek a nagyobb darab húsok. Amennyiben még nem próbáltad, itt az ideje, hogy megkóstolj egy füstölőben készült ínyencséget, és ha elnyeri a tetszésedet, beszerezz egy megfelelő grillt! Eláruljuk, hogyan használd a texasiak által kedvelt eszközt!

Készítsd grillen a családi ebédet!

A mindennapi főzés unalmas tud lenni, a háziasszonyok gyakran már rutinból készítik az ebédet, vacsorát, és csak egy-egy nagyobb családi, baráti eseményen brillíroznak különlegességek készítésével. Hogy egy kis változatosságot vigyünk a hétköznapi tevékenységekbe, érdemes egyszer-egyszer a grillen elkészíteni a finomságokat. Már csak a megfelelő sütőre van hozzá szükség.

A grillről általában a húsok, halak, zöldségek gyors sütése jut eszünkbe, és valóban, a nálunk megszokott módon, magas hőfokon percek alatt elkészíthetők a finomságok. Vannak, akik a sajátos aroma miatt a hagyományos fatüzelésű eszközöket részesítik előnyben, míg mások a gyorsabb sütést lehetővé tevő és precízen beállítható gázgrilleket vásárolják. A direkt sütési mód azonban nem ad lehetőséget szaftosabb és nagyobb darab sültek elkészítésére, ahhoz más típusú grillek szükségesek, például a kamadók vagy barbecue szmókerek.

Változatos grilleszközök

Szerencsére ma már igényeink szerint többféle szabadtéri tűzhely közül választhatunk, ha szívesen étkezünk jó időben odakint, illetve a hétköznapitól eltérő, gazdagabb ízekre vágyunk. A grillezéssel egybekötött kerti partik sok helyen a nyár csúcspontjai, igazi társasági események. De vannak, akik egy nagyszerű grill birtokában egész évben szívesen sütnek rajta finomságokat. 

A klasszikus grillsütők mellett voksolhatunk a nálunk is egyre divatosabb, ázsiai gyökerekkel rendelkező, tojás alakú kamadókra, az USA-ban és Dél-Amerikában kedvelt szmókerekre vagy a változatos ételek készítésére alkalmas kerti kemencékre. Vásárlás előtt gondoljuk át, milyen ételeket szeretünk és készítenénk szívesen, melyik eszköz lesz az, amelyik a leginkább megfelel az elvárásainknak. 

A füstölő használata

Webáruházunkban többféle típusú professzionális füstölő közül választhatsz, amennyiben a több órán keresztül tartó, alacsony hőmérsékleten való, lassú sütést választod. A tökéletes végeredmény érdekében magas minőségű felszerelésre van szükség. Különböző méretű és többféle márkájú klasszikus offset és hordozható füstölő kocsikat, valamint pellet grilleket és szekrényszmókereket kínálunk.

A Broil King vertikális gázüzemű füstölője kiváló anyagokból készült robusztus darab, amelynek minden eleme a füstölést szolgálja, és kezdőként is ízletes finomságokat készíthetünk benne.

A füstölőkben az ételek nem közvetlen a tűz felett készülnek, hanem indirekt módon a felmelegített füstös levegő süti át őket, ideálisan 110-120°C-on történik a BBQ sütés, és ennek eredményeképp 6-8 óra alatt készülnek el a húsok. 

Nem tudod, melyiket válaszd? Gyere el bemutatótermeinkbe, szakértő kollégáink szívesen segítenek!

Tartalomhoz tartozó címkék: bbq faszenes grill