Egy jó recept
Azzal kapcsolatban, hogy milyen a jó pizza, nagyon nehéz általános érvényű választ találni. Vékony és ropogós a tésztája? Esetleg vastag és puha? Legyen rajta minél több, gazdagabb feltét? Vagy elég csak a minimum, mert a kevesebb néha több? Jó a sütőben sütve, vagy mindenképpen kövön sült legyen? Rengeteg kérdés és rengeteg válaszadási lehetőség. Az biztos, hogy a feltéteket tekintve azért jobb a házilag készített pizza, mert akkor nem korlátoznak be egy étlap által kínált lehetőségek, hanem tényleg a saját ízlésednek megfelelően pakolhatsz a tésztára bármilyen feltétet.
A tészta is sok esetben vita tárgya lehet, de a legegyszerűbb, ha egy igazi olasz recepttel dolgozunk, azzal nagyon nehéz mellélőni. Ebbe ugyanis igazán kevés összetevő kell, a titka inkább a tészta pihentetési idejében rejlik. A tésztába nem kell más, csupán víz, liszt, élesztő/kovász és egy kevés olívaolaj ízlés szerint.
Egy megbízható kemence
Manapság sokkal jobban szeretjük a gyors és praktikus megoldásokat. Ha választani lehet az épített kemence és egy készen kapható, modern változat között, akkor a legtöbbeknél az utóbbi felé billen a mérleg nyelve. Nem is csoda, hiszen nem jár a kert egy nagyobb szeletének feltúrásával és hosszas építési munkálatokkal, ráadásul egy letisztult stílusú terasz összképében sem kelt diszharmóniát. Az Alfa Forni kemencék remek iskolapéldái annak, hogyan lehet tökéletesíteni a régi technológiákat.
Lenyűgözően kiszolgálják a lakossági igényeket, könnyen telepíthetőek, és a használatuk is pofonegyszerű. Akkor is jó szolgálatot tesznek, ha csak 1-2 pizzát szeretnél kisütni, de ha nagyobb társasággal van dolgod, akkor sem vall kudarcot. A kemence 10 perc alatt felmelegszik az optimális 500 fokos üzemi hőmérsékletre, amin egy pizzát 90 másodperc alatt készre lehet sütni. Gázüzemű és fafűtéses modelleket is fellelhetsz a kínálatban, így biztosan találsz olyan modellt, ami a Te igényeidet is teljes mértékig kielégíti.
Jó minőségű pizzalapát
Ahhoz, hogy a tészták a lehető legkönnyebben és legbiztonságosabban kerüljenek a kemencébe, szükséged lesz egy jó minőségű pizzalapátra is. Az Alfa Forni ebből a hétköznapi eszközből is kihozta a maximumot. A lapát feje rácsos, így a tészta kevésbé tapad hozzá, könnyebben lecsúszik róla. A pizzalapát nyele bővíthető, így elkerülhető az, hogy a rövidebb vagy hosszabb karú felnőttek számára kényelmetlen legyen. Ez nagyon fontos, hiszen a kényelmetlen, nem megfelelő hosszúságú lapát a kemence magas üzemi hőfoka mellett könnyen balesetet válthat ki. A sütögetés során törekedjünk mindig a biztonságra, hogy az emlékek egy-egy jó pizzáról szóljanak, ne egy kalandról a sürgősségi ellátáson.
Te is szeretnél pizzát sütni a kertben, de még nincs meg minden eszközöd hozzá? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén és szerezz be mindent, amire szükséged lehet a következő alkalommal!