Miért szeretünk grillpartit tartani?
A grillpartik szervezése nem igényel különösebb előkészületeket, ám érdemes odafigyelni az alapvető dolgokra, például a megfelelő felszerelésre, az élelmiszerbiztonságra és az ételek megfelelő elkészítésére. Amennyiben faszenes grillsütőd van, nem szabad megfeledkezni a megfelelő tüzelőanyag biztosításáról sem.
A nyári grillpartik kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy barátokkal és családtagokkal együtt élvezhessük az időjárás szépségeit, miközben finom ételeket készítünk a grillen. A grillezési szezonban a szabadban eltöltött idő mindenki számára kellemes élményt nyújt, hiszen a friss levegő, a napsütés és az ételek illata igazán jó hangulatot teremt.
Ételek a grillpartikon
A grillpartikra készíthetünk különféle ételeket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fogást. A klasszikus grillételek közé tartozik a steak, a hamburgerek, a hot dogok, a csirkecombok és a sült zöldségek. Azonban a grillpartikhoz nem csak húsételek tartoznak, hiszen a grillen készíthetünk halat, tenger gyümölcseit és zöldségeket is, a különböző kiegészítőknek köszönhetően pedig már olyan irányba is tágíthatjuk a grillezés lehetőségeit, amiket eddig csak a konyhában vagy egyéb eszközökkel tudtunk elkészíteni. Ilyenek például az egytálételek, casserole-ok és persze a pizzák is.
A Kamado Joe faszén füstje, ami mindent megfűszerez
A füstre tekinthetünk úgy is, mint egy speciális fűszerre. Lehet belőle sok is, érezhetjük a hiányát, de ha tökéletesen eltaláljuk az arányokat, akkor olyan kulináris élményben lehet részünk a grillezés során, amit kevés más dolog tud helyettesíteni. Ezt több módon tudjuk biztosítani az ételek számára. A füstölődobozok segítségével akár gázgrillekben is elérhető a füstös íz, de ha ebbe még fűszereket is adagolunk, akkor további különlegességet adhatunk az ételek aromájának.
Az igazán markáns füstös ízt azonban minden kétséget kizáróan a faszenes grillsütők rácsain tudjuk elérni. A Kamado Joe faszének igen széles kínálattal rendelkeznek, hogy minden ételtípushoz megtalálhasd a hozzá illő szenet is.
Ha szeretnéd kihozni a maximumot a füstöléskor az ételekből, érdemes odafigyelni a párosításokra. Nem mindegy, hogy melyik ételt milyen típusú fával fogod fűszerezni, de összességében elmondható, hogy ezek a legmegbízhatóbb párosítások:
- Éger – lazac, baromfi, vadmadarak
- Alma – baromfi, sertés, bárány, tenger gyümölcsei
- Cseresznye – minden hús
- Hickory – sertéshús és tarja
- Juhar – baromfi, zöldség, sajt
- Mesquite – vörös hús
- Tölgy – minden hús, gyakran más fával keverve
- Pekándió – baromfi
- Dió – vörös hús, vad
Te is szereted a füstös ízeket érezni az ételeken, és szeretnéd ezt az élményt minél többször átélni? Kérdéseiddel és elképzeléseiddel keresd bátran szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találd meg velük együtt a hozzád illő faszenes modellt!