Nyári grillpartik a Kamado Joe faszénnel

Nyári grillpartik a Kamado Joe faszénnel

A Kamado Joe faszén tökéletes partnered lesz a nyári grillpartikon. A faszenes grillsütők igen intenzíven hozzák a füstös jegyeket a rajtuk sülő ételekben, így nem meglepő, hogy annyian rajongunk értük. De a begyújtásuk kezdők számára nagyobb kihívást jelenthet, ebből kifolyólag érdemes ebben kitartóbbnak lenni, és nem azonnal elengedni az új hobbinak szánt grillezést. 
Lássuk tehát, miért jó nyáron grillpartit tartani, és hogy miért érdemes ehhez egy faszenes grillsütőt használni.

Miért szeretünk grillpartit tartani?

A grillpartik szervezése nem igényel különösebb előkészületeket, ám érdemes odafigyelni az alapvető dolgokra, például a megfelelő felszerelésre, az élelmiszerbiztonságra és az ételek megfelelő elkészítésére. Amennyiben faszenes grillsütőd van, nem szabad megfeledkezni a megfelelő tüzelőanyag biztosításáról sem. 

A nyári grillpartik kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy barátokkal és családtagokkal együtt élvezhessük az időjárás szépségeit, miközben finom ételeket készítünk a grillen. A grillezési szezonban a szabadban eltöltött idő mindenki számára kellemes élményt nyújt, hiszen a friss levegő, a napsütés és az ételek illata igazán jó hangulatot teremt.

Ételek a grillpartikon

A grillpartikra készíthetünk különféle ételeket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fogást. A klasszikus grillételek közé tartozik a steak, a hamburgerek, a hot dogok, a csirkecombok és a sült zöldségek. Azonban a grillpartikhoz nem csak húsételek tartoznak, hiszen a grillen készíthetünk halat, tenger gyümölcseit és zöldségeket is, a különböző kiegészítőknek köszönhetően pedig már olyan irányba is tágíthatjuk a grillezés lehetőségeit, amiket eddig csak a konyhában vagy egyéb eszközökkel tudtunk elkészíteni. Ilyenek például az egytálételek, casserole-ok és persze a pizzák is.

A Kamado Joe faszén füstje, ami mindent megfűszerez

A füstre tekinthetünk úgy is, mint egy speciális fűszerre. Lehet belőle sok is, érezhetjük a hiányát, de ha tökéletesen eltaláljuk az arányokat, akkor olyan kulináris élményben lehet részünk a grillezés során, amit kevés más dolog tud helyettesíteni. Ezt több módon tudjuk biztosítani az ételek számára. A füstölődobozok segítségével akár gázgrillekben is elérhető a füstös íz, de ha ebbe még fűszereket is adagolunk, akkor további különlegességet adhatunk az ételek aromájának.

Az igazán markáns füstös ízt azonban minden kétséget kizáróan a faszenes grillsütők rácsain tudjuk elérni. A Kamado Joe faszének igen széles kínálattal rendelkeznek, hogy minden ételtípushoz megtalálhasd a hozzá illő szenet is. 

Ha szeretnéd kihozni a maximumot a füstöléskor az ételekből, érdemes odafigyelni a párosításokra. Nem mindegy, hogy melyik ételt milyen típusú fával fogod fűszerezni, de összességében elmondható, hogy ezek a legmegbízhatóbb párosítások:

  • Éger – lazac, baromfi, vadmadarak
  • Alma – baromfi, sertés, bárány, tenger gyümölcsei
  • Cseresznye – minden hús
  • Hickory – sertéshús és tarja
  • Juhar – baromfi, zöldség, sajt
  • Mesquite – vörös hús
  • Tölgy – minden hús, gyakran más fával keverve
  • Pekándió – baromfi
  • Dió – vörös hús, vad

Te is szereted a füstös ízeket érezni az ételeken, és szeretnéd ezt az élményt minél többször átélni? Kérdéseiddel és elképzeléseiddel keresd bátran szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és találd meg velük együtt a hozzád illő faszenes modellt!

Tartalomhoz tartozó címkék: bbq faszenes grill grill eszközök