A tökéletes pizza otthoni elkészítése nem lehetetlen többé!
Nincs olyan család, ahol ne lenne a pizza az egyik legnagyobb kedvence kicsiknek és nagyoknak. Népszerűségét annak köszönheti, hogy kevés hozzávalót igényel, egyszerűen elkészíthető és sokféleképpen variálható, egyszóval tökéletes minden alkalomra.
A mirelit pizzák felejtősek, semmi közük az igazihoz, így ha finomat akarunk enni, pizzériából rendeljük vagy magunk próbálkozunk vele. Azonban hiába a legjobb és eredetinek tartott recept, a minőségi hozzávalók, a gondos kelesztés, a végeredmény legfeljebb megjelenésében hasonlít a valódi olasz lepényre. Mi az oka?
A konyhai sütők legfeljebb 300℃-ra fűthetők fel, azonban ahhoz, hogy a pizza ropogós legyen és a sajt ne égjen meg a tetején, 500℃-ra van szükség. Ezen a hőfokon 60-90 másodperc alatt elkészül, nem ázik el az alja, nem sül meg túlzottan a teteje. A siker érdekében csak a megfelelő grilleszközöket kell beszerezned, így nemcsak a konyhában, de a kerti grillen is elkészítheted!
Mit tud a pizzasütő lap?
A háztartási pizzakészítéshez ma már többféle eszközt is beszerezhetünk, kaphatók sütőbe helyezhető, tapadásmentes bevonattal ellátott kerek pizzasütő formák, amelyekből akár egyszerre többet is a sütőbe tolhatunk. Gáz- és elektromos sütőkben egyaránt használhatók, különböző méretekben kaphatók. Választhatsz akár állványos kivitelt is, amelyen egyszerre több, akár 3-4 pizza is elkészíthető.
Különösen a jó hővezető képességgel rendelkező lemezből készült perforált pizzasütő lapok lehetnek jók, hiszen itt a lyukacsos kidolgozás segít, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon, ne áztassa el a lepényt. Igaz, ezekkel jóval több idő kell az elkészítéshez, és figyelni kell, hogy a feltétek ne égjenek meg, de az így sütött lepény már közelít az igazihoz.
Megoldás a tökéletességre törekvőknek
Azoknak, akik igazán ropogós pizzát szeretnének sütni otthon, a pizzasütő lapok helyett a grillen és kamadókban is használható pizzaköveket ajánljuk, amelyek használatával a kemencékben uralkodó körülményekhez hasonlót teremthetünk. Ezek szerkezete porózus, ami segíti a sütés közben keletkező gőz távozását, továbbá jól bírják a magas hőfokot. A kiváló hőtartással rendelkező Broil King kerek pizzakő sütőben és grillen egyaránt használható pizzák, lepények, sőt ropogós héjú kenyerek sütésére is. Igény szerint nagyobb méretben és négyszögletes kivitelben is rendelkezésre áll.
Használatát könnyű elsajátítani, csupán néhány dologra kell figyelni. Nem szabad hidegen a sütőbe helyezni, nem szabad olajozni, lisztezni, illetve használat után alaposan meg kell tisztítani. Érdemes mellé pizzalapátot is beszerezni, hogy balesetmentesen tudd behelyezni és kivenni a lepényeket.
Kétségeid vannak? Nem tudod, melyiket válaszd? Gyere el bemutatótermeinkbe, ahol használat közben is megtekintheted, hogy semmi kétséged ne maradjon!