- Gyümölcsös pite kerámiagrilleken elkészítve
A grilltálcának rengeteg előnye van. Nem csöpög le a húsok zsírja, szószosabb, zaftosabb fogásokat is tudsz készíteni, és nem mellesleg pitét is tudsz sütni rajta. Mivel a nyári melegben inkább csak könnyű desszertekre vágyunk, egy tökéletes édességet tudsz felkínálni, ha ezt elkészíted.
A tálcát béleld ki vékonyra nyújtott pitetésztával. Ebbe tegyél szezonális gyümölcsöket, ízlés szerint cukrot vagy édesítőt. Ha szeretitek, egy kis fahéjjal vagy vaníliával a legtöbb gyümölcsöt fel lehet dobni. Alma, eper, áfonya, málna, ribizli vagy bármilyen általatok kedvelt gyümölcs mehet a bele, majd a tetejét hangulatod szerint díszítheted a megmaradt tésztával.
A tálcát nem érdemes közvetlenül a rácsra tenni, hogy ne kapjon hirtelen nagy hőt a tészta. Fordíts a rácsra egy tálcát és erre helyezd, amiben a gyümölcspite van! Mivel a Kamado típusú grillek nagyon jól tartják a hőt, a pite is egyenletesen sül. Nagyjából 20 perc alatt készen is van, így akár azalatt is megsülhet, míg megeszitek a főfogást.
- Csokis brownie narancsban
Ez az édesség maga lesz a mámor azoknak, akik szeretik a narancsos csokoládét. Előkészületképpen egy narancsnak vágd le a tetejét úgy, hogy egy kanállal kényelmesen bele tudj nyúlni, majd kapard ki a belsejét. A levágott részt se dobd el, mert később még szerepe lesz! Nem fontos, hogy minden apró kis rostot eltávolíts, ezek fogják ugyanis a zamatát adni a benne készülő desszertnek.
A kikotort narancsdarabokból készíthetsz gyümölcslevet, vagy akár egy extra narancsöntetet az elkészült édességhez. A bekevert brownie masszát kanalazd a kikapart narancsokba úgy, hogy azok maximum ¾ -ig legyenek, ne teljesen tele. Ezután tedd rá a levágott tetőket és csomagold őket egyesével alufóliába. Ezután már mehetnek is a meleg rácsra. 180 fokos hőmérsékleten kb. 35 perc alatt sülnek meg.
Mivel nem foglalnak nagy helyet, akár négyet is el tudsz készíteni egy olyan kis grillen, mint amilyen a Kamado Joe Junior.
- Fagylalt banánkehelyben
Nyár, meleg, grillezés. Mi kellhet még, hogy teljes legyen a kép? Hát fagylalt! Szerencsére ezt sem kell unalmasan tálalnod, ha van egy grill kéznél. Az egész, hámozatlan banánokat tedd a meleg grillrácsra és süsd át őket jól. Ha mindkét oldala kellőképpen megbarnult, vedd ki a banánokat a grillből, és vágd meg őket hosszában olyan mélyen, hogy kissé ki tudd nyitni és egy kis csónak formát kapj. Ezt már tudod is kehelyként használni.
Ha a fagylaltot a még meleg gyümölcsbe kanalazod, gyönyörű látványt fog nyújtani, ahogy megolvad benne, és igazán remekül fog neki állni egy kis karamellöntet vagy juharszirup.
A gyümölcsök kapcsán fontos megjegyezni, hogy érdemes bio minősítésűt választanod. A déli gyümölcsök hosszú utat tesznek meg, míg ideérnek, sok kezelést kapnak. Óvd az egészségeteket azzal, hogy nem teszed ki a szervezeteteket a káros kezelőanyagoknak!
Te is kedvet kaptál a grillezett édességekhez? Sok még benned a kérdés a grillekkel kapcsolatosan, és nehezen találod a választ? Keresd szakértőinket a weboldalon megadott elérhetőségeken, és süsd meg a fenti édességek egyikét még a következő hétvégén!