Grill fűszerekkel a markáns ízek érdekében

Grill fűszerekkel a markáns ízek érdekében

A grill fűszerekkel könnyűszerrel el tudjuk érni, hogy egy egyszerű hús számtalan ízvariációt felvehessen a sütés során. Egy hétköznapi csirkemell is a fűszerek segítségével változhat mennyei indiai menüvé, mézes-mustáros csirkévé vagy egy hagyományos tanyasi fogássá. A fűszerek segítségével csupán a képzeletünk szabhat határokat. A világ minden táját megidézhetjük az ízeken keresztül az otthonunkba, csupán jó helyről kell beszereznünk a fűszereket. 

Barbecue fűszerkeverékek

Ha grillezés, akkor a legtöbbeknek a barbecue ízvilág az, ami eszébe jut. A füstös zamat ahogy keveredik a paprikával, a különféle borsokkal és a húsokból kisülő zsírokkal, az semmivel sem összetéveszthetővé teszi a lassan sülő ételeket. A fűszerkeverékek használata pedig magabiztossá tehet abban, hogy nem fogod elrontani a fűszerek arányát az előkészítési folyamatok során. 

Ezeket a fűszerkeverékeket többféle módon is lehet alkalmazni. Egyrészt használhatjuk őket száraz pácként az előkészítés során, vagy akár a sütés után plusz adaléknak, mártogatósnak is beválhatnak a különböző RUB-ok és szószok. 

És persze nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy nem csak a barbecue húsokhoz lehet alkalmazni ezeket a fűszerkeverékeket. Akár a különböző házi készítésű mártogatósokat is fel lehet dobni ezekkel a keverékekkel.

Indiai fűszerek

Az indiai ízvilág főként a nagyon karakteres ízeiről ismeretes. A fűszereik is teljesen más jellegzetességeket mutatnak, mint a nálunk mindennaposnak számítók. Az egyik nagyon kedvelt fűszer például a kardamom, ami igazán kellemes íze mellett nagyon illatossá is teszi az általa ízesített fűszereket. 

A koriander használata is egyre elfogadottabb hazánkban is, inkább a felhasználási terület az, ami eltérő. Nálunk jellemzőbb, hogy a koriander magokat egészben a savanyítani kívánt zöldségek közé tesszük, de az indiaiak teljesen más felhasználási módokat is alkalmaznak. A húsok és zöldségek vagy egyéb köretek fűszerezésében is nagyobb hangsúlyt kap ez a fűszer.

Az indiai konyha receptjeiben gyakran találkozhatunk a fahéjjal is. Ez a fűszer kifejezetten népszerű a mi konyhaművészetünkben is, de nálunk inkább az édes ételekhez szoktuk adni. A legtöbben el sem tudjuk képzelni, milyen lenne egy mézeskalács, egy almás pite vagy akár egy forralt bor enélkül a remek fűszer nélkül. Indiában viszont nem ritka az sem, hogy a főételekhez adják a fahéjat, akár csípős fűszerek kíséretében is.

Magyaros grill fűszerek

Ha már a különböző tájak ízvilágairól beszélünk, nem szabad megfeledkezni kis hazánk jellegzetes ízeiről sem. A klasszikus magyaros ízek elengedhetetlen hozzávalója a pirospaprika, valamint a fokhagyma és bors különleges elegye. 

Ezekkel a hozzávalókkal él a SunCity Magyaros Malac grill fűszersó is, aminek segítségével zseniálisan ízletes disznóságokat tudunk készíteni a grillsütő rácsain. Alkalmazhatjuk száraz pácként a húsra szórva és kissé belemasszírozva, vagy egy kevés olaj hozzáadásával a sütni kívánt darab felületére kenve. Egy biztos, hogy a magyaros ízek kedvelőinek hatalmas kedvencei lesznek az ezzel készült ételek.

Te is keresed a tökéletes fűszerkeveréket a következő grillezéshez, de még mindig nem találtad meg? Kérdéseiddel fordulj bátran szaktanácsadóinkhoz a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, és nyűgözd le szeretteidet életed fogásával!