Mit tudnak a Berkel kések?
Számos késmárka található a piacon, amik közül a Berkel kések kifejezetten jó minőséggel állnak készen a használatra. Több, mint 100 éves múlttal rendelkeznek, ami a tökéletesség egyik képviselője. Aki már használt bármilyen típust közülük, egészen biztosan a késkészletek között is erre teszi le a voksát.
Teljes mértékben kézzel készülnek, aminek köszönhetően kiemelt figyelmet kap a minőség és a tartósság. Olasz szakértők keze munkája elevenedik meg a Berkel készletek minden egyes darabjában, ami a tervezéstől a gyártásig tökéletes terméket jelent.
A húsok roncsolásmentes szeletelése nagyon fontos szempont, ami sok esetben jelenthet akadályt. Akkor megfelelő a kés, ha a hegye és az éle is sima, emellett pedig ellenáll a korróziónak. A tányéron való vágás is befolyásolhatja a kések minőségét, így ez is lényeges szempont a vásárlás során.
Mi a különbség a szokványos és a JÓ késkészletek között?
A fekete Berkel szték kés készlet kifejezetten jó példa arra, hogy mit jelent a JÓ kés. A műszaki paraméterek csak egyetlen aspektusát jelentik a minőség védjegyének. Emellett a mindennapi használat adja meg a valódi választ a kérdésre.
Amikor a nyers húsokat kell előkészíteni a konyhában, nem mindegy, hogy milyen minőségű darabot tartunk a kezünkben. A szokványos kések használata igen keserédes mutatvány lehet, ha a penge, vagy a markolat nem megfelelő.
A rozsdamentes acél penge egyik legnagyobb előnye, hogy a külső környezeti hatásoknak rendkívül jól ellenáll. Sem a felületi, sem pedig a mélyebb szennyeződések nem tapadnak meg rajta, valamint nem rozsdásodik.
A markolat esetén pedig minden tekintetben elengedhetetlen, hogy egyszerre legyen kényelmes és biztonságos a használata. A legoptimálisabb a formázott bakelit vagy műanyag markolat. Az ergonomikus kialakítás során kiemelt figyelemmel kell lenni arra, hogy a marok formájához igazodjon, emellett pedig a penge és a markolat találkozásánál elhelyezett csúszásgátlás képes legyen megakadályozni a kéz pengére siklását.
Hogyan tartsuk karban hatékonyan a késeinket?
A rendeltetésszerű használat után érdemes nem túl forró vízzel tisztára mosni a kést, valamint ügyeljünk arra is, hogy a súrolószerek használatát kerüljük. A mosogatás után pedig minden esetben töröljük szárazra a pengét, amivel megakadályozhatjuk a kórokozók elszaporodását.
A tisztítási folyamatban a pengén maradó vízcseppek a párolgás során vízkőnyomot hagyhatnak a kés felületén. Ez egyrészt esztétikailag is kifogásolható, másrészt pedig a penge minőségének romlásához vezethet, ami az élettartamát jelentősen befolyásolja.
A webáruházunkban megtalálod a számodra ideális késkészletek közül azokat, amikkel a leghatékonyabban tudsz dolgozni. Akkor is jó választás a Berkel kés, amikor egy családi összejövetelen a legfinomabb sültek fogyasztásához keresel megfelelő pengét.