Ezért fontosak a jó késkészletek a grillpartyn

Ezért fontosak a jó késkészletek a grillpartyn
Minden olyan alkalom, ahol a család vagy a baráti társaság együtt étkezik, nagyon fontos, hogy megfelelő evőeszközök kerüljenek az asztalra. Természetesen ez a kritérium a késkészletek darabjaira igaz különösen, amivel a húsokat hatékonyan tudjuk szeletelni és falatokra darabolni.
Egy életlen kés megkeserítheti a finom ételek élvezhetőségét, ami így egy rossz élményt fog társítani az eseményhez. Mielőtt terítünk, érdemes ellenőrizni, hogy a kések olyan állapotban vannak-e, ami megfelel a használatra.
Sok esetben minden fogáshoz tartozhat egy külön készlet, mert a steakkések sokkal hatékonyabbak a húsok felvágására, mint a csontozókés. A sonkakéssel gyönyörű, leheletvékony szeleteket vághatunk, a vágókéseket pedig hatékonyan használhatjuk általános feladatokra.

Mit tudnak a Berkel kések?

Számos késmárka található a piacon, amik közül a Berkel kések kifejezetten jó minőséggel állnak készen a használatra. Több, mint 100 éves múlttal rendelkeznek, ami a tökéletesség egyik képviselője. Aki már használt bármilyen típust közülük, egészen biztosan a késkészletek között is erre teszi le a voksát.

Teljes mértékben kézzel készülnek, aminek köszönhetően kiemelt figyelmet kap a minőség és a tartósság. Olasz szakértők keze munkája elevenedik meg a Berkel készletek minden egyes darabjában, ami a tervezéstől a gyártásig tökéletes terméket jelent.

A húsok roncsolásmentes szeletelése nagyon fontos szempont, ami sok esetben jelenthet akadályt. Akkor megfelelő a kés, ha a hegye és az éle is sima, emellett pedig ellenáll a korróziónak. A tányéron való vágás is befolyásolhatja a kések minőségét, így ez is lényeges szempont a vásárlás során.

Mi a különbség a szokványos és a JÓ késkészletek között?

A fekete Berkel szték kés készlet kifejezetten jó példa arra, hogy mit jelent a JÓ kés. A műszaki paraméterek csak egyetlen aspektusát jelentik a minőség védjegyének. Emellett a mindennapi használat adja meg a valódi választ a kérdésre.

Amikor a nyers húsokat kell előkészíteni a konyhában, nem mindegy, hogy milyen minőségű darabot tartunk a kezünkben. A szokványos kések használata igen keserédes mutatvány lehet, ha a penge, vagy a markolat nem megfelelő.

A rozsdamentes acél penge egyik legnagyobb előnye, hogy a külső környezeti hatásoknak rendkívül jól ellenáll. Sem a felületi, sem pedig a mélyebb szennyeződések nem tapadnak meg rajta, valamint nem rozsdásodik.

A markolat esetén pedig minden tekintetben elengedhetetlen, hogy egyszerre legyen kényelmes és biztonságos a használata. A legoptimálisabb a formázott bakelit vagy műanyag markolat. Az ergonomikus kialakítás során kiemelt figyelemmel kell lenni arra, hogy a marok formájához igazodjon, emellett pedig a penge és a markolat találkozásánál elhelyezett csúszásgátlás képes legyen megakadályozni a kéz pengére siklását.

Hogyan tartsuk karban hatékonyan a késeinket?

A rendeltetésszerű használat után érdemes nem túl forró vízzel tisztára mosni a kést, valamint ügyeljünk arra is, hogy a súrolószerek használatát kerüljük. A mosogatás után pedig minden esetben töröljük szárazra a pengét, amivel megakadályozhatjuk a kórokozók elszaporodását.

A tisztítási folyamatban a pengén maradó vízcseppek a párolgás során vízkőnyomot hagyhatnak a kés felületén. Ez egyrészt esztétikailag is kifogásolható, másrészt pedig a penge minőségének romlásához vezethet, ami az élettartamát jelentősen befolyásolja.

A webáruházunkban megtalálod a számodra ideális késkészletek közül azokat, amikkel a leghatékonyabban tudsz dolgozni. Akkor is jó választás a Berkel kés, amikor egy családi összejövetelen a legfinomabb sültek fogyasztásához keresel megfelelő pengét.