alfa forni
Miért fontos a hőmérő a kemencéhez?
A kemence használata már régóta része a gasztronómiai hagyományoknak, lehetővé téve ezzel a kenyerek, a húsok, valamint egyéb finomságok egyedi módon történő elkészítését. A modern technológia azonban olyan új eszközöket kínál, amiknek köszönhetően még precízebbé tehetjük a sütési folyamatot. A hőmérő kemencéhez is beszerezhető, amely nélkülözhetetlen kiegészítővé vált a berendezés használatában.
De vajon mikor és miért van rá szükség? Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ.
Elektromos pizzasütő kemence: valóban ez a jó választás?
A grillezés, pizzasütés kedvelt szabadidős tevékenység lett napjainkban, és azok is szeretnének hódolni ennek a hobbinak, akiknek nincs nagy kertjük. Éppen ezért egyre több helyen kapható elektromos pizzasütő kemence – de vajon tényleg ez a jó választás?
A fatüzelésű kemencék használata valódi, autentikus hangulatot teremt, az elkészült ételek is finomabbak, ízesebbek, mint az elektromos verziókban készült változatok. Márpedig egy pizzánál ez igen sokat számít!
Cikkünkben bemutatjuk a kétféle kemencetípus közti különbséget, és arra is kitérünk, miért jobb az elektromos pizzasütő kemence helyett fatüzelésű kemencét választani.
Melyik az igazi: a pizzasütő lap vagy a pizzakő?
Egy pizzasütő lap vagy pizzakő segítségével az igazihoz hasonló, ropogós aljú, olasz lepényeket készíthetünk otthon magunknak vagy a vendégeknek akár a konyhai sütőben vagy a grillen is.
A világ egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb ételét sokan próbálták már meg otthoni körülmények között elkészíteni, de rendszerint kudarcot vallottak. Egy pizzasütő kemence nem olcsó mulatság, ráadásul a helyigénye is nagy, teraszt vagy kertet igényel. Azonban egy pizzasütő lap segítségével egy hagyományos háztartási tűzhelyben is bármikor könnyen elkészíthetjük az olasz konyha remekét. Tudd meg, hogyan működik, miért garantál tökéletes eredményt, tarts velünk!
Miért előnyös a kész kemence az épített verzióval szemben?
Manapság számos típusú és kivitelű kész kemence közül választhatunk, ha a szabadtéri ételkészítésnek ezt a módját választjuk, illetve mi magunk is építhetünk vagy szakemberekkel építtethetünk.
Az utóbbi időben divat lett őseink szokását folytatva kemencében ételt készíteni, bár ezek a típusú tűzhelyek ma már általában nem az otthonok szerves részét képezik, hanem a teraszokra, kertekbe kerülnek. Ez persze nem szegi kedvét a hobbi szakácsoknak, sőt, ellenkezőleg! És a vendégek is örömmel vesznek részt jó időben a kerti partikon. Bejegyzésünkben szó lesz arról, hogy mi minden készülhet kemencében, illetve milyen kész kemencéket vásárolhatsz nálunk, tarts velünk!
Fantasztikus ropogós olasz pizzák a kemencéből
A változatos és mennyei olasz pizzáknak világszerte sok rajongója van, bárhol is járunk, hozzájuthatunk, ráadásul a klasszikus változatokon felül a helyi alapanyagoknak, ízlésnek megfelelően is elkészíthető.
A legegyszerűbb és a leggyorsabb egy pizzériából megrendelni, így bízhatunk abban is, hogy tökéletesen ropogós aljú és szélű lesz, mégis sokan próbálkoznak vele otthon is, rendszerint nem kielégítő eredménnyel. Mi lehet az oka a sikertelenségnek, ha a legjobb alapanyagokból és az eredeti recept szerint készítjük el? Hogyan lehet házilag ropogós olasz pizzát sütni?
Könnyű kemencés ételek a világ minden tájáról
Vannak, akiknek a könnyű kemencés ételek kapcsán az olaszok büszkesége, a pizza jut elsőként eszébe, míg mások a magyaros vonalnál maradva a töki pompost említik, a húsimádóknak pedig egy “könnyű” kis sült csülök lebeg a szeme előtt.
Bármelyik konyhának vagyunk is a kedvelői, biztosan van olyan étel, amely kemencében süthető. Így ha eddig halogattad egy kemence beszerzését vagy építését, itt az idő, hogy meglépd! És ha kétségeid abból erednek, hogy egy kemence kivitelezése nem kis munka, amely még a lépésről lépésre útmutatók mellett is némi szakértelmet kíván, ráadásul a felfűtése sok idő és energia, akkor jó hírünk van!
Az általunk forgalmazott olasz Alfa Forni kemencék kompaktak, kicsomagolás után használatra készek, ráadásul energiatakarékosak, és akár egy teraszon is üzemeltethetők. Tarts velünk és ismerd meg!
Milyen az ideális kültéri kemence?
Sok kertesház-tulajdonos vágyik kültéri kemencére, amelyben változatos finomságokat, húsokat, halakat, pizzát és akár desszerteket is készíthet a családnak és a barátoknak.
Az épített kemencék kivitelezése szakértelmet kíván és sok időt vesz igénybe, nem beszélve arról, hogy a felfűtése idő- és energiaigényes, így leginkább csak a hétvégi és a ráérős napokon tudunk sort keríteni rá. Van azonban egy olyan alternatíva, amely a legkisebb teraszokon is használható, gyorsan beüzemelhető és energiatakarékos, így egy hétköznapi ebéd elkészítésére is tökéletes. Bejegyzésünkben az olasz Alfa Forni kemencékről lesz szó, tarts velünk!
Tényleg a fatüzelésű kemencében sült pizza a legjobb?
Sokan esküsznek rá, hogy a fatüzelésű kemencében sült pizza az igazi, amelynél jobbat semmilyen más sütőben nem lehet készíteni, ugyanis a parázsló faszén finom füstösséggel ruházza fel a tésztát és az összetevőket, no és tökéletesen ropogós szélű lepényt eredményez.
A pizza az olaszok világszerte kedvelt finomsága, amely változatosan készíthető, és amely tökéletes street foodként egy lépcsőn ülve fogyasztva, egy baráti beszélgetés mellett a sarki pizzériából rendelve, de akár egy elegáns étteremben is. Kicsik és nagyok egyaránt szeretik, ráadásul ma már glutén- és mindenmentes változatokban is készítik egyes pizzériákban, így senkinek sem kell lemondani róla.
Biztosan ettél már olyan lepényt, amely után megnyaltad mind a 10 ujjadat, és ugyanígy voltak borzalmas tapasztalataid is. A titok a minőségi anyagokban és a megfelelően hosszú, egyes hozzáértők szerint 48 órás kelesztésben rejlik. És sokak szerint még valamiben: a kemence típusa is meghatározó.
Bemutatjuk az Alfa Forni Moderno 2 Pizze kemencét!
Legyen a Tiéd egy Alfa Forni Moderno 2 Pizze kemence, hogy ha nagy a család vagy nagy létszámú partikat rendezel, senkinek ne kelljen hosszú ideig várni a pizzára, hiszen ebben egyszerre 2 lepényt is süthetsz 90 másodperc alatt!
Sokan kedvelik az olaszok legnépszerűbb, akár elegáns étteremben asztal mellett, akár street foodként is fogyasztható ételét, amely rendkívül változatosan készíthető el, így mindenki megtalálhatja a számára legízletesebb változatát. Azonban hiába a legjobb receptek, a minőségi hozzávalók, otthoni körülmények között készítve soha nem lesz tökéletes állagú, ropogós szélű. Kivéve, ha beszerzel egy valódi pizzasütő kemencét, amely ugyanazt tudja, mint az éttermekben található alternatívák. Ráadásul fatüzelésű, gáz és hibrid működésű variációkban is kapható, így a legkényesebb ízlésű hobbiszakácsok is megtalálhatják az elképzeléseiknek megfelelőt. Mi tehát az otthoni pizzakészítés titka? Mi az, amiben az hibrid és fatüzelésű Alfa Forni Moderno 2 Pizze tűzhelyek egyedülállóak?
Sokak által kedvelt szabadtéri ételkészítési mód a kemencében sütés
A kemencében sütésnek komoly hagyományai vannak, hiszen a régebbi korokban, még a gáz- vagy elektromos üzemű tűzhelyek megjelenése előtt a házak konyháiba beépített kemencékben készültek a különböző ételek.
De elég csak a népszerű olasz tésztaételre, a pizzára gondolni, eredetileg az is kizárólag fatüzelésű kemencében készült. Ma egyre többen térnek vissza ezekhez a hagyományokhoz, legalábbis a nyári szezonban, sok kertben találhatunk különféle tűzhelyeket, amelyekben a kenyértől kezdve a lepényeken és egytálételeken át akár desszertekig mindent elkészíthetünk. De ennek a sütésmódnak a gyakorlására lehetőséget adnak a különféle grillek is a kiegészítők révén, így egy manapság népszerű kamadóban is készíthetünk bizonyos típusú kemencés ételeket, akár pizzát is. Nézzük, milyen lehetőségeink vannak!