A wifi hőmérő, ami leegyszerűsíti a sütögetést

A wifi hőmérő, ami leegyszerűsíti a sütögetést

Ha megtaláltad álmaid grilljét és szeretnéd, hogy könnyűszerrel tudd rajta megsütni a legtöbb húsfélét vagy zöldséget, akkor nem árthat, ha beszerzel hozzá egy maghőmérőt is. Ez az aprócska eszköz akár a fiók leghátsó kis sarkában is elfér, mégis hatalmas szolgálatot tud tenni neked abban, hogy az elkészült ételek tökéletesen olyan állagúak legyenek, mint amilyet Te szeretnél. Abban az esetben, ha kedveled a modern megoldásokat, biztosan tetszeni fog a Meater wifi hőmérője, amivel akár távolról is nyomon tudod követni, hogy milyen készültségi fokon áll a hús, és mikor lesz készen.

Hol használhatod a vezeték nélküli okos maghőmérőt?

Természetesen nem csak grillben vagy szmókerben tudod hasznát venni, hanem akár sütőben vagy egyszerű serpenyőben is használhatod ezt a szerkezetet. Attól sem kell tartanod, hogy túl távol kerülsz tőle, mivel a Bluetooth kapcsolatot akár 50 méteres távolságból is fenn tudja tartani a mobiloddal vagy a táblagépeddel. 

Milyen előnyei vannak az okos maghőmérőnek?

Az applikáció segítségével pofonegyszerűen végigmehetsz lépésről lépésre a sütés folyamatán. Nem kell neked végigböngészned az internetet és szakácskönyveket, hogy megtudd, milyen hőfokon mennyi ideig süsd az adott húst, hogy aztán különböző praktikák segítségével állapítsd meg, jó-e már, vagy még kicsit nyers, ne adj’ Isten már szét is égett. 

A Meater wifi hőmérői nem csupán praktikusak, de kimondottan szépek is. A dokkolójuk bambuszból készült, ráadásul egy darab AAA elemmel akár száz alkalommal is fel tudod tölteni a szondát, ami bizony jó pár sütögetésre elegendő.

Hogyan használd a wifi hőmérőt?

A Meater vezeték nélküli okos maghőmérőt bele kell döfni a húsba. Ezen kettő szenzor is található. Egy, ami a belső maghőmérsékletet, és egy, ami a külső hőmérsékletet méri. Mikor belépsz az alkalmazásba, azonnal láthatod mind a két értéket. Ha rányomsz a sütés beállítására, ki tudod választani, hogy milyen faj húsával fogsz dolgozni. A választási lehetőségek: szarvasmarha, disznó, tyúk, bárány, hal. Ezután kiválaszthatod azt is, hogy az adott állat melyik részét fogod megsütni.

Kifejezetten alaposak, hiszen csak a marha esetében 10 választási lehetőséged is van. Ha megvan, hogy melyik állat melyik részét készíted el, még ki kell választanod azt is, hogy mennyire szeretnéd majd átsütni, hiszen ekkor tud csak a rendszer egy olyan maghőmérsékletet megadni, amin a Te ízlésednek megfelelő lesz a hús. Ezután a következő képernyőn már láthatod is, hogy várhatóan mennyi ideig fog tartani, hogy elkészüljön a fogás.

Annak érdekében, hogy biztosan időben kivedd a sütőből/grillből/szmókerből a húst, az alkalmazás jelezni fogja neked, hogy mikor vagy készen. Ekkor még nem szabad azonnal felvágni a húst több szempontból sem. Egyrészt nagyon sok értékes nedvességet elveszíthetsz ebben az esetben, másrészt pedig a pihentetés során a hús maghőmérséklete további 2-3 fokot emelkedik. A Meater applikációja ezzel is számol, de szerencsére mutatja számodra azt is, hogy mennyi az ideális pihentetési idő az adott fogás esetében.

Úgy érzed, a Te konyhádban is jó szolgálatot tenne egy okos maghőmérő? Szeretnél többet megtudni ezekről az eszközökről, hogy biztosan jó döntést tudj hozni? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, válassz egy jó maghőmérőt, és főzz úgy, mint a profik!