A legomlósabb báránysült a Meater BLOCK - vezeték nélküli maghőmérő segítségével

A legomlósabb báránysült a Meater BLOCK - vezeték nélküli maghőmérő segítségével

Megnézzük, hogy miben nyújt hatalmas segítséget a Meater BLOCK - vezeték nélküli maghőmérő. Szeretünk grillezni, szeretjük a jó húsokat. De bizonyára a legtöbbeknél idővel eljön az a pont, mikor - igen, szinte szentségtörés leírni - megunjuk a steaket. Mi jön ilyenkor? 
Mit szólnál egy omlós és zamatos bárányhoz? A következő bejegyzésben megmutatjuk, hogy hogyan lehet elkészíteni egy nagyon ízletes báránylapockát és hogy a tökéletességre törekedjünk, ne feledkezz meg a húshőmérőről sem! 


 

Hozzávalók

  • Egy szép darab báránylapocka
  • 1 csokor rozmaring
  • 1 csokor kakukkfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • 1 tk kömény
  • 150 g vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • Só és feketebors ízlés szerint

Hogyan készítsd el?

A folyamat 0. lépéseként fontos kiemelni, hogy ehhez a művelethez mindenképpen olyan grillsütőre lesz szükséged, ami fel van szerelve forgónyárssal. Ilyen például a Broil King Imperial sorozatának minden tagja. 

Első lépésként vágj apróra 2-2 szál rozmaringot, a kakukkfüvet és a 6 gerezd fokhagymát. Ezután olvaszd fel a vajat egy serpenyőben, és mikor már olyan, mint a folyékony arany, szórd bele a felaprított hozzávalókat és a köményt, ezután pedig vedd le a tűzről. Egy citrom héját reszeld bele ebbe a roppant illatos elegybe, majd vágd félbe, és az egyik felének a levét is facsard hozzá. Ezzel a vaj készen is áll.

Kezdd el melegíteni a grillt, ezalatt pedig előkerülhet a lapocka. Ennek az alját és a tetejét is dörzsöld át olívaolajjal, majd hintsd meg tetszés szerint sóval és borssal. 

Ezután a maradék kakukkfűből és rozmaringból egy madzag segítségével készíts egy csokrot, amit a későbbiekben egy igen zamatos illatú ecsetként fogsz használni. A madzagra még szükséged lesz, ugyanis a lapockát is meg kell kötözni, hogy egy szép, hengeres formát kapj, amit majd könnyűszerrel tűzhetsz fel a nyársra. Ennek köszönhetően sokkal egyenletesebben fog majd átsülni a hús. Persze csak abban az esetben, ha a nyárs a közepébe lett szúrva.

Ezek után nincs is más dolgod, mint beleszúrni a húsba a MEATER vezeték nélküli maghőmérőt, majd az alkalmazásban beállítani a hőfokot. Javasolt a 95 ℃ körüli belső hőmérséklet, ugyanis a hús annyira puha és omlós lesz ezen a ponton, hogy szinte rágni sem kell majd, egyszerűen elolvad a szádban.

Miben nyújt pluszt a Meater BLOCK - vezeték nélküli maghőmérő?

A maghőmérők egyértelmű előnyein és az applikáció zsenialitásán felül a Meater BLOCK - vezeték nélküli maghőmérővel nem csupán egy, hanem egyszerre akár 4 fogás hőmérsékletét is tudod ellenőrizni. Miért jó ez? Mert előfordul, hogy az összeülő társaság nem minden tagja szereti egyformára sütve a húst. Van, aki véresen szereti a steaket, és akad, aki teljesen átsütve. Te pedig mindenkinek a legjobbat szeretnéd a tányérjára rakni. Márpedig az ilyen helyzetekben nem árt, ha van egy ilyen megbízható segítséged. Az applikációban minden igényt be tudsz állítani, ezután pedig nincs más dolgod, mint a jelzéskor kivenni az adott ételeket. 

Neked sem ártana egy vezeték nélküli maghőmérő a konyhába, hogy biztosan jól sikerüljenek a fogások? Szeretnél Te is egy virtuális szakácsot segítségül hívni a tökéletes vacsorához, hogy szóljon, mikor vagy teljesen készen az étellel? Vedd fel velünk a kapcsolatot a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy minél előbb Te lehess a legmagabiztosabb a konyhában!