Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.

Menü

KEG: Faszenes grillezés a legmagasabb fokon

2015. 05. 14. 00:00:00
KEG: Faszenes grillezés a legmagasabb fokon

Ki ne szeretné a hagyományos, valódi faszenes grillezést? Nincs is annál romantikusabb, mint egy igazi faszenes parázson készülő finom grill étel mellett kellemes társaságban tölteni egy tavaszi napot. Vajon mindenki tudja, hogy honnan ered a faszenes grillsütő?

A Kamado grillek korszaka csaknem négyezer éve kezdődött. A Kína területén ekkortájt talált ősi faszenes grillt leginkább rizs párolására használták. A legtöbb 2-3 ezer éves ősi grillt Japán déli részén találták a kutatók, emiatt azt gondolják, hogy a Kamado eredetileg egy japán tradicionális sütőeszköz volt. (A fenti képen egy japán múzeum gyűjteményében található eredeti "Kamado Grill" látható.)

 

 

 

 

 

A Kamado grillek modern kori történelme a második világháború után kezdődött, amikor az amerikai katonák felfigyeltek erre a "mushikamado" nevű eszközre (jelentése: "az üst helye"). A Kamado szó lett a neve minden modern tojás formájú kerámia grillnek, amelyet most már világszerte gyártanak, és egyre többen használnak. A zárt sütőterű, tojás formájú grillek népszerűsége nem véletlen, mivel sütőteljesítménye kiváló, alkalmas folyamatos, lassú grillezésre ugyanúgy, mint gyors sütésre. A légkeveréses sütők elvén működő grill-csoda ma már nem csak kerámiából, hanem dupla falú hőszigetelt acélból is készül, és kiváló hőtartó képessége miatt biztonságosan és gazdaságosan használható. A KEG az egyik kanadai fejlesztőcsapat modern kori Kamado grillje, amely sütőteljesítményében, megjelenésében, anyagában, formavilágában is korszakalkotója, mérföldköve lett a faszenes grillezésnek. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A KEG dupla sütőfelülete nagy mennyiségű grillezett étel elkészítésére is alkalmassá teszi az eszközt. Segítségével olyan ízeket érhetünk el egy otthoni kerti sütögetés alkalmával, amelyekről eddig a legjobb grillszakácsok is csak álmodoztak.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Amíg a KEG használatának szeretete Amerikában töretlenül ível felfelé, addig Európában egyelőre lassabban terjed. Magyarország a jelek szerint kivételt képez, ami valószínűleg a grillezés népszerűségének ugrásszerű növekedésének köszönhető.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés