Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2021. 07. 19. 10:00:00
A marha klasszikusan az az állat, aminek minden része jó valamire, semmi sem vész kárba. A bőréből bútort, ruhát, ékszereket készítenek. A csontját elkészíthetik kutyáknak jutalomfalatnak, de dísztárgyként, vagy akár gombként és ékszerként is visszaköszönhet. De lássuk be, szakácsként a marha legjobb részei mégiscsak a húsos részek. Azokból lehet igazán ízletes ételt tenni az asztalra, de nem mindegy, hogy melyiket hogyan készítjük el.
Erre szolgál, most ez az útmutató, hogy biztosan ne fogjunk mellé a sütési módokkal.
Első körben viszont le kell, hogy szögezzük, hogy nem minden fajta marha húsa alkalmas arra, hogy finom étel legyen belőle. Tehát a szomszéd faluban lévő tehenészet kiöregedő tehenei nem a legjobbak steak alapanyagnak, de a következő fajták első osztályú húst adnak: hereford, limousin, charolais. A legkedveltebbek egyike az angus, és a marhahúsok koronázatlan királyát pedig a japán eredetű wagyu vagy kobe marhák adják. És most lássuk a marha részeit:
2021. 07. 12. 10:00:00

Amikor a grillsütők között válogatunk, sokszor az okozza a legnagyobb dilemmát, hogy mégis milyen környezetbe kellene őket elképzelni. Márpedig, ha még a helyszín kialakítása előtt vagyunk, számtalan lehetőség áll előttünk és csak a fantáziánk szabhat határt. De a bőség is zavaró tényező lehet, éppen ezért készítettünk egy összeállítást kerti sütögető ötletekkel, hátha segíthetünk megálmodni a nyári konyha egyes elemeinek elrendezését.
Az alábbi ötletek megvalósításához javarészt jól felszerelt, magas minőségű, beépíthető gázgrillek közül érdemes választani, hiszen ebben az esetben hosszú távra tervezünk. Ilyenkor kimondottan kellemetlen tud lenni, ha 1-2 szezonon belül derül ki, hogy a választott sütő jóval kevesebbre képes, mint amit elvártunk volna tőle.

2021. 07. 05. 10:00:00

Ebben a bejegyzésben a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő lesz a középpontban. Amikor elterjedtek az okostelefonok, alapjaiban változtatták meg a mindennapi szokásainkat és a környezetünkben lévő berendezésekkel szemben támasztott elvárásainkat is. Korábban sokaknak egy távirányítós redőny is high tech újításnak tűnt, ma pedig már arra sem kapjuk fel a fejünket, ha valaki telefonnal irányítja az otthoni légkondit az irodából, vagy ha hangvezérléssel kapcsolja le a lámpát. 
Szóval lássuk be, bőven van miért imádnunk ezt a fejlődéssel teli évszázadot, ami immár a konyhában is kezdi a térhódítását. Ennek eredménye a MEATER vezeték nélküli okos maghőmérő is, amivel sokkal könnyebb lesz a sütés, mint eddig bármikor.

2021. 06. 28. 10:00:00
Ebben a bejegyzésben a különböző kiegészítőket, többek között a Broil King infra oldalégőt vesszük górcső alá. A grillezésre mindenki másként tekint. Vannak, akiknek ez egy szabadtéri tevékenység csupán, vannak, akik a társaság miatt kedvelik, és szép számmal találunk olyanokat is, akiknek egy komoly hobbivá nőtte ki magát a kerti sütögetés. Ők azok, akik professzionális szintre emelik a grillezést, folyamatosan tökéletesítgetik a receptjeiket, mindenkit lenyűgözve maguk körül az elkészült finomságokkal.
Ha Te is az utóbbi csoportba tartozol, vagy szeretnél további ismereteket szerezni a grillsütők világáról, olvass tovább, hogy megtudd, mire jó a grillkesztyű, a jég grillkefe, a grillkosár vagy a Broil King infra oldalégő.
2021. 06. 21. 10:00:00

Süt a nap, csiripelnek a madarak, melegszik a tavak vize, rövidülnek a szoknyák, és valahogy mindannyian érezzük, hogy a nyár szinte ránk rúgta az ajtót, olyan hirtelenséggel érkezett. Ennek örömére a legtöbb gyártó is igyekszik minél jobb újdonságokkal előrukkolni a nyári szezonra. Ilyenek például az új OFYR kiegészítők.
Lássuk tehát, mik azok a frissítések, amivel abszolút fel tudod dobni a nyári grillpartikat, ha már van egy OFYR grill a kertben!

2021. 06. 14. 10:00:00

Attól függetlenül, hogy egy gyártó elért egy egészen egyedi minőségbeli színvonalat, a fejlesztések sohasem állhatnak meg. Mindig lesz még egy kis plusz, amit meg lehet reformálni vagy hozzá lehet tenni az eddigiekhez. Ebben az esetben a Broil King által készített új Baron gázgrillek kerülnek górcső alá, hogy megvizsgáljuk, milyen változtatásokat vittek véghez, mik azok a pontok, ahol úgy érezték, ki tudnak hozni még többet is az amúgy is kiemelkedő grillsütőkből.

2021. 06. 07. 10:00:00

Grillvásárlás előtt állva hatalmas kételyeket tud ébreszteni, hogy milyen méretű grillt is válasszunk. Sokszor csábító a nagyobb méret, sugall egy életérzést, és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy egy monumentális gázgrill előtt állva már annyira meggyőzőek leszünk, hogy a szakácstudás szinte sokadrangú. De sajnos az ilyen impulzusok nem mindig ösztönöznek jó vásárlásra, ugyanis egy kisebb grill, például a Gem 340 - kis gázgrill is tökéletesen hozza azt az életérzést és teljesítményt, mint a nagyobb társai.

2021. 05. 24. 10:00:00

A grillezést a legtöbb esetben közösségi tevékenységként űzzük, családi összejöveteleket, baráti találkozókat szervezünk köré. Emiatt is olyan kellemetlen, mikor hiába a rengeteg előkészület, valami aprócska mozzanat keresztülhúzza a számításainkat, és lőttek a kerti grill terveknek. Éppen ezért felsorolunk most néhányat, hogy ne ess bele ezekbe a hibákba, és ne vesszen kárba a sok szervezés.

2021. 05. 17. 10:00:00

A grillezések alkalmával hajlamosak vagyunk csak a főételek elkészítésére koncentrálni, pedig sokkal több lehetőség rejlik ezekben a kerti tűzhelyekben, mint azt elsőre gondolnánk. Ha igazi grillmágus szeretnél lenni, aki még a desszertet is a rácsokon készíti, akkor olvass tovább, és kapsz három, kerámiagrilleken is elkészíthető édességet, amivel lenyűgözheted a társaságot, mikor legközelebb előkerül a kötényed.

2021. 05. 10. 10:00:00

Ha grillezésről van szó, a legtöbb embernek a ropogósra sült húsok és a füstös ízek jutnak az eszébe, és csak sokadik gondolat az, hogy zöldségeket grillezzünk. Pedig ez nem csak vegánoknak való úri huncutság, kifejezetten ízletes zöldséges fogásokat lehet összedobni a kerti sütögetések során egy grilltálca segítségével. Persze ennek is megvan a maga technikája, ezt fogjuk részletezni ebben a bejegyzésben.

Keresés