Menü

Amit az Ofyr - fatüzelésű grillekről tudni érdemes

Amit az Ofyr - fatüzelésű grillekről tudni érdemes Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy többféle grillsütő kapható a piacon, vagyis faszenes, gázos és elektromos egyaránt. Viszont ha már azt kérjük, hogy a faszenes verzión belül nevezzenek meg három típust, akkor a többség már gondban van. Pedig nem kizárólag a hagyományosnak tekinthető, egyszerű kis faszenes grillek érhetőek el, hanem olyan kiemelkedő darabok is léteznek, mint például az Ofyr - fatüzelésű grill

Milyen az Ofyr - fatüzelésű grill?

 

Az Ofyr - fatüzelésű grill nem csupán egy három részből álló, moduláris kialakítású grillsütő, hanem különleges formájának köszönhetően a kert egyedi éke lehet. Ez a funkcionális műalkotás az egyszerű, ugyanakkor elegáns és klasszikus vonalaival kitűnően illik modern és hagyományos környezetbe egyaránt.

 

Anyagát tekintve masszív acélból készül, melyet hőálló matt bevonattal kezelnek. Ennek köszönhetően pedig igazán jól ellenáll az időjárás viszontagságainak, vagyis nincs szükség arra, hogy a használaton kívüli grillsütőt letakarjuk. Hatalmas előnye, hogy szinte semmilyen karbantartást nem igényel, emellett nagyon egyszerűen tisztítható, hiszen a rajta maradt felesleges olaj- és ételmaradék egyenesen a tűzbe kerülhet. Nekünk csupán annyi a teendőnk hogy a sütőlapot egy nedves ronggyal letöröljük, és máris kezdődhet a sütögetés.

 

Mivel érdemes felfűteni ezt a típusú fatüzelésű grillt?

 

Az Ofyr - fatüzelésű grilleket faszénnel és nagyobb fadarabokkal egyaránt fel lehet fűteni, bár az ilyen impozáns grillezők szinte igénylik, hogy igazi fával tüzeljünk bennük, még akkor is, ha a fahasábokkal való felfűtés és a megfelelő hőmérséklet beállítása némi tapasztalatot kíván.

 

Azonban megéri ezt a tapasztalatot megszerezni, hiszen így tölggyel, bükkel és akár még juharfával is grillezhetünk, melyek füstje különleges aromát fog biztosítani az éppen készülő étel számára.

 

Ugyanakkor arra nagyon oda kell figyelni, hogy a tüzelőanyag kezeletlen fa legyen, ellenkező esetben ugyanis nem csupán a levegőbe kerülhetnek a mérgező anyagok, hanem az étel ízét szintén károsíthatják, nem beszélve a fogásokon keletkező egészségtelen lerakódásokról.

 

 

Amire még érdemes gondolni, mielőtt fával izzítjuk be az Ofyr - fatüzelésű grillt, hogy a fa ne csak kezeletlen legyen, hanem száraz is. A nedvesebb fahasábok ugyanis egyrészt meglehetősen nehezen gyulladnak meg, másrészt pokolian füstölnek, ami nem csak a grillezés élményét rontja el, hanem az étel aromájára sincs túl jó hatással.

 

Kiegészítők a tökéletes kültéri konyhához

 

Az Ofyr - fatüzelésű grillhez kiválóan illenek az OFYR Wood Storage termékcsalád tagjai. Ezek főként a tűzifa tárolására alkalmas tárolóegységek, melyek segítségével egy olyan stílusos kültéri konyhát hozhatunk létre, amely minden igényünket kielégíti. A nagyobb tárolók masszív acélból készülnek, melyek megtöltve fával esztétikus térelválasztó falat varázsolnak. A kisebb tűzifatárolók pedig ülőalkalmatosságként egyaránt megállják a helyüket.

 

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a fűszernövényládáról sem, de ha a multifunkciós darabokat részesítjük előnyben, akkor az OFYR HERB GARDEN BENCH nevű, fűszernövény termelésére is alkalmas kerti padot egyenesen nekünk találták ki.

 

Amennyiben te is kedvet kaptál a grillezéshez, és szeretnél egy valóban magas minőségű Ofyr - fatüzelésű grill büszke tulajdonosa lenni, keress minket elérhetőségeinken!

Keresés