Hírek

A tökéletes kertigrill-tűztér: praktikus tippek a megvalósításhoz
A kertigrill-tűztér egy olyan központi eleme a kültéri konyhának, amely az egész barbecue élményt képes meghatározni. Ez az a hely, ahol az izzó parázs, valamint a láng melegítik az ételeket, ezért kulcsfontosságú, hogy jól tervezzünk, és megfelelően kivitelezzünk. Érdemes tehát alaposan átgondolni, hogy milyen típusra vágyunk, hiszen létezik fatüzelésű, faszénnel üzemelő, gázos- és elektromos változat is egyaránt.

Kerti konyha kemencével: élmény, tradíció és modern életérzés egyben
A kerti konyha nemcsak praktikus megoldás az udvarban, hanem bizonyos életformák része is lehet. Manapság egyre többen vágynak a szabadba, vágynak arra, hogy odakint készíthessenek ételt. Ez azonban nem azt jelenti, hogy mindenki grillezni akar, hanem inkább azt, hogy egy olyasfajta életérzést szeretnének megtapasztalni, ahol a természet közelsége, az otthonosság, valamint az együtt töltött idő is nagy szerepet kap. Ha pedig a választás egy szabadtéri kerti konyha kemencével, akkor ez nemcsak egy látványos és karakteres eleme lehet az udvarnak, hanem olyan lehetőségeket kínál, amit a szimpla grillek nem tudnak megadni.

Az elektromos grillsütő: modern megoldás a grillezés szerelmeseinek
A grillezés régóta a baráti összejövetelek, családi események, nyári esték egyik meghatározó eleme. Az illatok, az ízek, a közös főzés élménye ugyanis pótolhatatlan emlékekkel látnak el bennünket, amelyek egy életen át elkísérnek minket. Persze nem mindenkinek van lehetősége kipróbálni a hagyományos faszenes vagy gázgrillt, főleg nem városi környezetben, lakótelepi lakások erkélyein. Itt jönnek képbe az elektromos grillsütők, amelyek modern és környezettudatos, nem utolsósorban praktikus megoldást kínálnak a problémára.

Hogyan grillezzünk? Ezekre figyeljünk, ha kültéren főzünk!
A nyári hónapok beköszöntével egyre többen mennek ki a szabadba, hogy élvezzék a jó időt, a baráti társaságot, a családi összejöveteleket, mindezt a grillezés segítségével. Ez ugyanis jóval több, mint egy egyszerű szabadban történő főzés – sokkal inkább egy rituálé, egy közösségi élmény, amely során nemcsak finom falatokat készítünk, hanem beszélgetünk, nevetünk vagy éppen játszunk. Ahhoz azonban, hogy mindez valóban élmény legyen, érdemes megtanulni, hogyan grillezzünk helyesen.

Az edényfogó, a grillezés hőse: miért nem hiányozhat egyetlen sütögetésről sem?
A grillezés a nyár egyik legnépszerűbb tevékenysége, ami nemcsak a finom falatokról szól, hanem a közösségi élményről is. Ahhoz viszont, hogy tényleg öröm legyen az ételkészítés, nem árt, ha van nálunk néhány megfelelő eszköz is. A húsok, a zöldségek, a grilltálcák, a faszén és a fűszerek mellett szükség lesz edényfogóra is. Sokan ugyanis hajlamosak megfeledkezni arról, hogy bizony ez a tevékenység hővel jár, tehát ez nemcsak a kényelmet segíti, hanem biztonságossá is teszi a főzést.

A tökéletes grillezés kezdete: ezért fontos a megfelelő begyújtás
A grillezés nem csak az ételek elkészítéséről szól. Ez már inkább egy élmény, egy közös családi vagy baráti program, ami összeköt bennünket más emberekkel. A sikeres grillezés alapja pedig a megfelelő begyújtás. Ez az első lépés fogja meghatározni az egész folyamatot, hiszen a hőforrás minősége, valamint a stabilitás jelentősen befolyásolja mind az ételek ízét, mind azok állagát. Ráadásul ha nem megfelelő a hőmérséklet, az meghosszabbíthatja még a sütési időt is.

Miért elengedhetetlen egy jó hőmérséklet-vezérlő grillezéshez?
A grillezés sokak számára nemcsak egy ételkészítési módszer, hanem sokkal inkább egy életérzés, amit barátokkal és családtagokkal élhetnek át. A jó hangulat és az ínycsiklandó fogások a folyamat legfontosabb részei, de hiába minden, ha nem elég jó az alapanyag. Egy jó hőmérséklet-vezérlőre minden sütés során szükség van, de emellett nem maradhat el a friss hús, zöldség, gyümölcs, köret sem. A legfontosabb tényezők egyike, amire viszont csak később jövünk rá, hogy nem mindegy, milyen hőmérsékleten készülnek el az egyes fogások.

Alfa Forni pizza: a pizzasütés mestersége
A házi pizzakészítés nemcsak egy gasztronómiai élmény, hanem egy életstílus is. Az Alfa Forni pizza segítségével az otthoni ételkészítés új szintre emelhető, lehetővé téve, hogy a családi és baráti összejövetelek középpontjába a saját készítésű, autentikus pizza kerüljön. De vajon pontosan mivel foglalkozik az Alfa Forni, milyen eszközökkel segíti a mindennapjainkat? Ebben a cikkben erre a kérdésre adjuk meg a választ.

A tökéletes BBQ élmény titka: hús füstölése otthon
A hús füstölése egy évszázadokra visszanyúló módszer, amely nemcsak az ételek tartósítására szolgál, hanem utánozhatatlan ízvilágot is kölcsönöz az étel számára. Az utóbbi években egyre népszerűbbé vált hazánkban is a low and slow BBQ kultúra, aminek szerves részét jelenti maga a füstölés.
Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes belekezdeni az otthoni füstölésbe, hogy milyen eszközökre lesz szükségünk ehhez, illetve mi alapján érdemes kiválasztani a megfelelő eszközöket.

Kemenceméretek: hogyan válasszunk igényeinkhez megfelelően?
A kemence évszázadok óta az egyik legkedveltebb konyhai és kültéri sütőeszköz, amely a hagyományos magyar gasztronómiában is kiemelt szerepet tölt be. Legyen szó ropogós héjú kenyérről, szaftos húsokról vagy illatos langallóról, a kemencében készült ételek íze páratlan és megismételhetetlen. Ahhoz azonban, hogy maximálisan kihasználhassuk ezt a különleges eszközt, elengedhetetlen a megfelelő kemenceméretek kiválasztása.
A kérdés nemcsak esztétikai vagy helyigény szempontjából fontos, hanem funkcionális okokból is, hiszen a túl kicsi vagy a túl nagy változat megnehezítheti a sütést és a hőszabályozást.