Ön itt jár: > >

Egyéb információk

Miért is használjak gázgrillt?

Nagyon sokan feltették maguknak ezt a kérdést, mielőtt gázüzemű grillsütőre cserélték a jó öreg faszenes grilljüket, tárcsájukat, vagy kerti szalonnasütő sarkukat. Amíg a grillezés evolúciója nálunk megrekedt a hagyományos, de nagyon is kellemes szinten, addig a BBQ hazájában - Amerikában és Kanadában - már évtizedekkel ezelőtt elindult a grillezés forradalma, amely új, kifinomult módszereket hozott.

A gázüzemű grillsütők az elmúlt 20 év során óriási fejlődésen mentek keresztül. Nemcsak az áhított íz elérése volt a tervezés fókuszában, hanem a grillek formavilága is. A különböző építészeti környezetbe való elhelyezés igénye a grillek külső stílusjegyeit modernné, egyedivé tette. A rozsdamentes anyagok és a színezett felületek kombinációja különleges megjelenést kölcsönöz a harmadik évezred „kerti konyháinak”.

A hangsúly mégis a megfelelő íz elérése. Hogyan is tud egy faszenet sosem látott eszköz mégis a finoman füstös ízvilágot elérni? A megoldás a sütőtér felépítésében rejlik. Az öntött alumínium sütőtér nagyszerűen tartja a hőt, és akár 350-400 fokra is fel tud melegedni. Mind a rozsdamentes, mind az öntött vas sütőfelületek a tökéletes íz elérését szolgálják. A sütőfelületről lecsöpögő nedvesség, az erre a célra kialakított zsírterelők felhevült felületén visszapárolog, és az így visszajutott aroma finom, füstös ízt kölcsönöz a húsnak. A megfelelő hőfok elérését a rozsdamentes égőfejek segítik. Egy minőségi gázgrill belső terében a hő teljesen egyenlően oszlik el. A gázgrill lehajtható tűztér-borítása szintén az egyenletes és magas hőmérséklet fenntartásáról gondoskodik, valamit segítséget nyújt a sütés közben felszabaduló finom aroma benntartásáról. A külső felületen elhelyezett hőmérő lehetőséget ad a sütési hőmérséklet folyamatos és pontos kontrollálására.

A széles méretkínálatnak köszönhetően mindenki könnyedén megtalálhatja a méretben és formavilágban neki legmegfelelőbb készüléket. Legyen a család 2-3 tagú, vagy jöjjön 100 fős vendégsereg, a grillezők bármilyen igényt kielégítenek. Mindenkinek megvan a saját grillezője.

Jó étvágyat kívánunk!

Keresés